Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
15 яну
2018
 
 

Над 3 млрд. евро ще се инвестират в развитието на 4G мрежата във Франция

1299 прочитания

 

Френските мобилни оператори ще инвестират над 3 млрд. евро в развитието на 4G мрежата

 

Френските мобилни оператори ще вложат над 3 млрд. евро в развитието на 4G мрежата, за да гарантират, че няма проблеми с покритието до 2020. Всеки от големите оператори ще инсталира 5000 мачти и антени, и заедно ще гарантират мрежово покритие на 30 000 км железопътни линии, съобщи Жулиен Денорманди, държавен секретар към министъра на териториалното сближаване, пред Journal du Dimanche.

Информацията е потвърдена от френското Министерство на финансите.

Според него, през последните 15 години Orange, France Telecom, SFR, Bouygues Telecom и Free Mobile са инвестирали по-малко от нужното в мобилната мрежа на страната.

Бюджетни средства за тази инвестиция няма да бъдат използвани. Срещу повишените инвестиции на компаниите, държавата ще продължи честотните им лицензи, вместо да провежда нов търг.

По данни на регулатора Arcep, 4G мрежите на SFR, Bouygues Telecom, Orange и Free Mobile покриват 74%, 70%, 69% и 47% от по-слабо населените територии в страната.

Предвижда се тригодишният план за развитие на мрежата да осигури 4G покритие на над 10 000 градове и села, ползващи в момента 2G или 3G мрежи.  

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас