“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | јвтомобили
10 €ну
2018
 
 

»нтелигентен електрически SUV на Byton се по€ви на CES

—ледващото поколение умни устройства ще предефинират мобилното изжив€ване в настъпващата ера на автономното шофиране, твърд€т от компани€та, създадена от служители на BMW, Tesla и Apple.

2945 прочитани€

Ќов електромобил, проектиран от бивши служители на BMW, Tesla, Google и Apple, бе представен на изложението CES тази година.  омпани€та BYTON ще произвежда нови€ SUV в сво€ завод в китайски€ град Ќанджин и стартовата му цена ще е $45 хил€ди.  олата ще бъде пусната първо в  итай през 2019 г., а през 2020 г. се очаква да навлезе и на пазарите в —јў и ≈вропа, съобщиха от компани€та. Ќаучно-развойни€т център, отговар€щ за дизайна на прототипа и концептуалните модели е в ћюнхен, а централни€т офис на компани€та в —еверна јмерика е в —илициевата долина. ќсвен това BYTON има офиси в ѕекин, Ўанхай и ’онконг.

»нтелигентен електрически SUV на Byton се по€ви на CES

„—ъс сво€ уникален дизайн и иновативно взаимодействие между човек и автомобил, този премиум SUV модел ще представл€ва умно устройство от ново поколение, създадено за настъпващата епоха на наистина споделена интелигентна мобилност и автономно шофиране“, об€сн€ват от BYTON, допълвайки, че и името също носи този интелигентен зар€д (байтове на колела - Bytes on Wheels).

ќгромни€т централен дисплей в колата (49 на 9,8 инча) напомн€ за предлаганото от лидера в този сегмент Tesla. “ази централна конзола е допълнена от още 3 диспле€. ќсвен по-високата цена спр€мо „масов舓 модел Tesla Model 3, спецификациите на Byton и на „харт舓 са малко по-ниски, като от 0 до 100 км/ч „китайски€т“ електромобил се ускор€ва за около 5 секунди. ћаксимални€т пробег на прототипни€ модел е 520 км (323 мили) с едно зареждане на акумулатора.

“ онцептуални€т SUV на BYTON съчетава автомобилната и цифровата индустри€ по такъв начин, че да предложи напълно ново свързано изжив€ване на хората, които пътуват“, об€сн€ва д-р  арстън Ѕритфелд, съосновател и главен изпълнителен директор на BYTON. ƒруги€т съосновател на компани€та и неин президент д-р ƒаниел  ирхерт, допълва, че тази кола е направена специално за напълно електрическа мобилност. „—ъщо толкова важно е, че ние проектирахме нашата кола така, че да бъде първи€т ценово достъпен премиум електромобил, който да задовол€ва нуждите на вс€ко домакинство от основна кола“, добав€ той.

ѕредстав€нето на BYTON Concept в Ћас ¬егас. —нимки: BYTON

 олата е снабдена с датчици и интелигентна система, които би тр€бвало да й осигур€т автономност ниво 4 (според класификаци€та на SAE International), т.е. поне на теори€ шофьорът може си дремне зад волана, докато колата не го „събуди“ заради необичайна ситуаци€.

ѕредимство на прототипа са усъвършенстваните вградени възможности за комуникаци€, развлечени€ и работа, като съдържанието и свързаността се управл€ват от облачната платформа BYTON Life. ѕоддържа се и Amazon Alexa за интелигентен гласов контрол, като BYTON си сътрудничи с Amazon и за аудио и видеосъдържанието.

ƒължината на BYTON Concept е 4,85 метра, като джантите са доста големи – по 22 цола. “ри камери за лицево разпознаване са вградени в B-pillar от двете страни на колата.  амери за странично виждане замен€т традиционните странични огледала. BYTON Concept включв3а и невидима дръжка за вратата и перфектно интегрирани антени.

Ќови€ SUV разшир€ва концепци€та на електромобилите за максимално вътрешно пространство. ѕлоски€т под и липсата на централна конзола осигур€ва простор за всички пътници в колата. »ндивидуално регулируемите седалки предостав€т комфорта на диван и лукс, подобен на премиум салон, коментират от BYTON.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас