Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
10 яну
2018
 
 

Децата ще развиват предприемаческите си умения с приложението My Lidl Shop

2812 прочитания

Децата ще развиват предприемаческите си умения с приложението My Lidl Shop

Новото приложение My Lidl Shop ще позволи на децата да създадат свой виртуален магазин и да развият предприемаческите си умения. С него малчуганите могат едновременно да се забавляват, да учат чрез игра, да развиват своите умения и да се уверят колко интересно е да създадеш и да се грижиш за свой собствен магазин. Приложението е насочено към децата над 8-годишна възраст и вече е представено в 14 държави, включително Португалия, Австрия, Великобритания и Франция. Българските потребители могат да го свалят от Google Play и App Store.

Целта на играта е децата да построят свой магазин и да го превърнат в предпочитано място за клиентите. Те разполагат с всичко необходимо – разнообразие от стоки, любезен персонал, нужното оборудване: от пазарски колички до хладилни витрини, и дори склад, от който да зареждат магазина си с пресни и качествени продукти. В началото на играта малчуганите имат само основните артикули, като ако се грижат за удовлетвореността на своите клиенти, поддържат чистотата и следят за свежестта на продуктите, те натрупват капитал, с който постепенно развиват своя магазин.

Прочетете още: Телерик Академия с програми за деца и младежи четири града

И за да е приключението пълно, приложението може да отведе децата и техните родители и в истински Lidl магазин. За да натрупат по-голям капитал, децата трябва да сканират реални Lidl продукти. Те могат да ги сканират с телефона си директно от регала в магазина, без това да е обвързано с покупка.

My Lidl Shop е част от най-голямата инициатива за деца на компанията в България „Lidl – за твоето дете". Тя беше стартирана през миналата година, за да допринася за пълноценното израстване на децата и да помага на родителите в грижата им за тях. Приложението е следващата стъпка в посока развитие на талантите – една от трите ключови области заедно с балансираното хранене и активния начин на живот – върху които инициативата фокусира своите усилия. Със старта на новото приложение Лидл България дава възможност на всички малки таланти да се запознаят с тайните на търговията и чрез забавление и игра да развиват умения, способности и бърза мисъл.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас