Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
10 яну
2018
 
 

Телерик Академия с програми за деца и младежи четири града

2553 прочитания

Нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград започва Телерик Академия през февруари. Първата представлява ново обучение, което има за цел да помогне на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането. 

Приемът за програмите, които ще се провеждат в периода февруари-юни 2018 г., вече е отворен. Обученията са разделени в две групи 4-7 клас и 8-12 клас, в които съдържанието и подходът на преподаване са съобразени с възрастта и опита на участниците. Заради високия интерес от кандидатите в София ще се изисква преминаване на входен изпит. Участниците получават сертификат за завършено обучение в края на програмата.

Телерик Академия с програми за деца и младежи четири града

Прочетете още: Telerik Academy с най-мащабната мрежа, базирана на Cisco Meraki

Обученията по дигитални науки ще се организират едновременно в София, Габрово, Враца и Разград и не изискват предварителни знания в областта или изявен интерес към програмирането, подчертават от Телерик Академия. Участниците ще се подготвят за професиите на бъдещето, научавайки какво стои зад най-новите технологии като изкуствен интелект, роботи, 3D принтери и други, и как да се предпазват от опасностите в интернет.

Програмата за разработка на игри е обновена и ще се провежда първоначално в София, а от есента и в други градове в страната. Обучението развива логическото мислене и креативността на учениците, които усвояват основите на програмирането, докато създават компютърни игри, обясняват създателите на курса. 

Кандидатите от 4-7 клас е необходимо да се регистрират на сайта на Детската Телерик Академия, а гимназиалните ученици в 8-12 клас – на сайта на Училищната Телерик Академия. Разширяването на мащаба и обхвата на инициативите става в партньорство с Фондация „Америка за България“. Както и досега те ще останат безплатни.

„Скоро над 90% от професиите ще изискват дигитални познания. Дори и да не се занимават с програмиране, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии, за да бъдат успешни специалисти, предприемачи и лидери, конкурентни на пазара на труда. Затова продължаваме да надграждаме вече утвърдените ни инициативи и да ги разширяваме с изцяло нови програми, които да въоръжат следващите поколения с нужните знания и умения“, коментира Петър Шарков, ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас