Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
10 яну
2018
 
 

CES 2018: 4К – най-бързо развиващата се потребителска технология

Видеоизображенията с ултрависока резолюция се развиват най-бързо, следвани от технологии като VR, интелигентни говорители и дронове.

1955 прочитания

Хиляди ентусиасти на тема технологии и индустриалци се събраха в Лас Вегас тази седмица, за да разберат последните събития и тенденции в света на потребителската електроника на изложението CES. През последните години няколко технологии са били окичени със званието "Следващото голямо нещо", но докато някои от тях вървят смело напред, други все още не са отговорили на очакванията.

Сред големите технологични тенденции от последните години 4K или Ultra HD телевизорите се оказват най-успешни в превръщането на рекламата в реални продажби. Американската Асоциация за потребителски технологии (CTA), която e основен организатор на CES, предвижда, че само в САЩ продажбите на 4K телевизори ще достигнат 15,9 млрд. долара през тази година.

Според прогнозите на статистическия портал Statista интелигентните говорители и други интелигентни домашни продукти също ще имат значителен ръст през 2018 г., като се очакват продажби за няколко милиарда долара и в двете категории. Междувременно виртуалната реалност и потребителските дронове все още не са постигнали очакваните от редица експерти резултати, което говори, че тези технологии все още не са направили голям пробив сред широката клиентска аудитория.

Прочетете още: CES 2018: Иновативни транспортни решения за градска среда

1

Освен различните технологични категории, от Statista анализират и самите изложения, на които те биват представяни. Според резултатите на статистическия портал, въпреки че CES (Consumer Electronics Show) е едно от най-големите търговски изложения за технологичната индустрия и хиляди посетители идват в Лас Вегас всеки януари, за да разберат най-новите тенденции в потребителските технологии, то все пак не е най-голямото по рода си.

Както илюстрира диаграмата по-долу, призът за най-голямо технологично събитие отива при IFA, което се провежда в Берлин и през миналата година е било посетено от 250 000 души.

2

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас