Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
09 яну
2018
 
 

CES 2018: Samsung представи платформа за самоуправляващи се автомобили

2380 прочитания

Drvline – платформа, ориентирана към ОЕМ производителите на оборудване за самоуправляващи се автомобили и доставчици на MaaS (Mobility as a Service) услуги представи Samsung в рамките на изложението CES 2018.

Според разработчиците много от настоящите софтуерни и хардуерни платформи за автономни коли принуждават потребителите да приемат комплект от технологии на принципа “всичко или нищо”. Drvline пък е създадена отчитайки възможности за бъдещи промени, като премахване или добавяне на технологии и компоненти. Това би трябвало да гарантира актуалността на крайното решение в бъдеще. Гъвкавостта е важен фактор за успех в бъзро променящи се отрасли, какъвто е автомобилният.

Samsung представи платформа за самоуправляващи се автомобили

Прочетете още: Samsung измести Intel от лидерската позиция при производителите на полупроводници

Платформата включва няколко компонента и технологии, създадени на базата на опита на Samsung, наптрупан в областта на електрониката, интернет на нещата и вградените системи, включително алгоритми за автопилоти от нива 3, 4 и 5. Тук влиза и системата от камери за следене на ситуацията на пътя, създадена заедно с Harman на базата на стандартите и изискванията на NCAP (New Car Assessment Program), които в скоро време ще влязат в сила. Сред тях са предупреждения при напускане на лента за движение, алармиране при възможност за сблъсък, засичане на пешеходци, както и автоматично аварийно спиране.

Представянето на Drvline на CES 2018 идва след поредица от стъпки, предприети от Samsung през миналата година. Сред тях е придобиването за 8 млрд. долара на Harman, която специализира в сферата на свързаните автомобилни системи. Други примери са създаването на подразделение, обединяващо няколко автомобилни направления, учредяване на фонда за иновации Samsung Automotive Innovation Fund с бюджет 300 млн. долара и серията инвестиции и партньорства с цел съвместни разработки на решения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас