“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
09 €ну
2018
 
 

CES 2018: »нтелигентна система предпазва домовете от наводнени€

Guardian Leak Prevention System позвол€ва и дистанционен контрол, работи до 12 часа след спиране на централното електроподаване

2538 прочитани€
—траница 1 от 2

¬секи път, когато човек тръгне на дълга почивка, поне в началото го измъчват въпроси в какво състо€ние ще намери къщата си, особено когато времето е лошо и вал€т проливни дъждове. Ѕазираната в „икаго компани€ Elexa Consumer Products обаче се е погрижила потребителите да са малко по-спокойни поне в това отношение.  омпани€та представи на изложението CES 2018 сво€та Guardian Leak Prevention System – интелигентна домашна система за мониторинг с дистанционен достъп, ко€то открива и предупреждава при водопроводни течове или наводнени€. “ова е втората подобна система на Elexa, след Dome Home Automation.

1

Guardian Leak Prevention System използва два компонента: контролер на клапана на водопроводната тръба и множество водоустойчиви сензори, които се разполагат около къщата. ќсновни€т стартов комплект включва контролера и три сензора за $ 400 и е наличен за поръчване в getguardian.com и Amazon.

ѕрочетете още: ћашини ще указват на хората какво да прав€т, а не обратното

—истемата изглежда сравнително лесна за инсталиране, като дори не се нуждаете от водопроводчик или н€какво предварително познаване на тръбите във ваши€ дом.  онтролерът е проста кути€, ко€то се захваща за тръбата и се вмества над главни€ воден клапан. «а да използвате Guardian обаче, ваши€т клапан тр€бва да бъде стандартен сферичен кран.

јко сензорът открие теч, изпраща съобщение до клапанни€ контролер, като използват собствена радиочестотна технологи€ (RF), базирана на спецификаци€та на Lora Alliance за маломощна широкомащабна свързаност. ќнези, които искат по-добре да интегрират системата за защита срещу течове в интелигентни€ си дом, могат  да си куп€т опционален мост Guardian за $69, който позвол€ва свързването на RF към Z-Wave (протокол за безжични мрежи, който се използва предимно за автоматизаци€ на умни домове).

 омуникаци€та устройството към устройството между системните компоненти гарантира, че системата ще продължи работа дори при временно прекъсване на захранването.  огато сигналът за изтичане бъде получен от клапанни€ контролер, той използва механизирано приспособление, което обхваща дръжката на клапана, и чрез него затвар€ крана.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас