“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ проекти
21 дек
2017
 
 

"«»Ќ Ѕългари€" разчита на нова ERP и CRM система

4665 прочитани€

«»Ќ Ѕългари€ ≈ќќƒ е част от водещи€ европейски производител на свързващи детайли за автомобилни€ бранш RSN Sihn.  омпани€та конструира и произвежда механични и флуидни (хидродинамични) свързващи елементи, както и детайли по чертежи и нестандартни части, строителни групи и системи, като посто€нно залага на интеграци€та на иновации и собствена развойна дейност. ѕартньори на компани€та са както големи автомобилостроители като Mercedes, BMW, Porsche, така и производители на части за коли като Continental.

ќсновни бизнес предизвикателства

«»Ќ Ѕългари€ ≈ќќƒ приб€гва до въвеждането на решението abs ERP, след като дълго време преди това разчита на шест различни софтуера за управление на процесите в компани€та, които н€мат връзка помежду си. –ешени€та са въвеждани поотделно във времето, което създава много трудности в процеса на работа. —лед като тази система започва да се представ€ неефективно на корпоративно ниво, в централата на организаци€та в √ермани€ пристъпват към интеграци€та на ERP платформата. Ќ€колко години след това българското представителство също се довер€ва на това решение, като целта на проекта е пълна съвместимост за обм€на на информаци€, за което спомага и факта, че платформата е многоезична и може да бъде напасвана към клиентските нужди.

ѕрочетете още: —“≈ћќ внедри SAP ERP в швейцарска Xantis Pharma

»“ решение

ѕлатформата abas ERP покрива всички основни функции на компаниите, без значение от т€хната сфера на дейност. “ова включва управление на снабдителната мрежа, производство, складово управление, CRM (Client Relationship Management), онлайн продажби, управление на поръчки за покупка/продажба, финанси, човешки ресурси и др. ќсвен че обезпечава всички тези процеси, abas ERP дава възможност да се програмират допълнителни модули за работа.

¬изитка на »“ проекта

»ме на проекта: ¬недр€ване на abas ERP

¬ъзложител: «»Ќ Ѕългари€ ≈ќќƒ

»зпълнител: абас Ѕизнес —ълюшънс Ѕългари€ ќќƒ

Ћокации: Ќа всички нива в организаци€та

—тартиране/приключване на проекта: март – юни 2017 г.

 атегори€: ѕроизводство и търгови€

ѕроектът стартира през март 2017 и приключва през юни, като включва функционалностите за контрол и отчет на производството на серии и партиди, управление на материалите и складовите движени€, както и покупки, продажби, планиране на капацитетите и контрол на данните от производството (oтчет присъствено и отработено време ) финанси, калкулаци€ на себестойност, контролинг, отчети, CRM, EDI.

„јвтомобилната индустри€ е индустри€та, ко€то използва изключително ефективна и напълно интегрирана верига за доставки. — помощта на abas ERP, може да се управл€ват сложните процеси на веригата за доставки и да координира всички договорени логистични процеси между продавачите/ подизпълнителите и производителите в реално време. ¬ автомобилостроенето се разчита на гъвкавостта на производството поради бързо промен€щите се графици. abas ERP има система за ранно предупреждение, за да подаде навременната информаци€ на производители за настъпили промени по време на производствени€ процес“, коментират от abas Business Solutions Bulgaria.

Eфект от »“ решението

—лед въвеждането на интегрираната система за управление, «»Ќ Ѕългари€ ≈ќќƒ започва да планира, отчита и следи всички вътрешнофирмени и производствени процеси в реално време – нещо, което преди това е било невъзможно. “ова оптимизира както справ€нето с вътрешните задачи на компани€та, така и нейни€ контакт с клиентите, след като процесът на поръчка става абсолютно автоматизиран. ќсвен това интегрирането на abas ERP позвол€ва на мениджмънта на компани€та да пренасочи повече ресурси към сегменти с по-гол€ма добавена стойност.

ѕотенциал за развитие

 ъм момента «»Ќ Ѕългари€ ≈ќќƒ не планира въвеждането на нови софтуерни решени€, тъй като abas ERP отговар€ напълно на нейните нужди. ќт компани€та са категорични обаче, че технологиите ще продължават да улесн€ват функционирането на бизнеса и затова след€т посто€нно новите тенденции в софтуера за организаци€ на бизнес процесите. 

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас