Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
20 дек
2017
 
 

Китайци предлагат на Time Warner $2 млрд. за ТВ поделението CME

3268 прочитания

Китайската енергийна група CEFC (China Energy Company Limited) и чешката финансова група Penta Investments са предложили на Time Warner около $2 милиарда за нейната ТВ група CME (Central European Media Enterprises), твърдят от Reuters, позовавайки се на два различни източника. CME има свои ТВ компании в 6 страни от Централна и Източна Европа, включително в България (bTV Media Group). Другите страни, в които CME оперира, са Хърватска, Чешка република, Словашка република, Румъния и Словения.

CEFC China разполага с нефтени и газови терминали в Европа, като приходите й за 2015 г. са в размер на 263 млрд. юана (около 33,8 млрд. евро по днешен курс). Компанията е сред десетте най-големи частни дружества в Китай. Европейската й централа е в Чешката република, откъде тя управлява международния си банков бизнес и инвестиции, купувайки дялове във значими финансови групи с интерес към авиолиниите, самолетостроенето, храните и специалните стомани.

Същевременно чистите приходи на CME за първите 9 месеца на тази година са нараснали с 6% годишно до $378,1 млн., а оперативната печалба е скочила с 21% до $72,2 млн.

Прочетете още: SES Astra: 70% от българите избират ТВ доставчик заради HD каналите

По-рано тази година в медиите изтече информация, че CME се е съгласила да продаде своите дялове в две от страните – Хърватска и Словения на Slovenia Broadband, поделение на United Group.

Антимонополните власти в Хърватска обаче отказаха да одобрят тази сделка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас