“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
19 дек
2017
 
 

Dev.bg: Ќад половината родни »“ компании разработват свои продукти

3501 прочитани€

56% от компаниите в »“ сектора у нас разработват собствени продукти, сочат данни на организаци€та Dev.bg, получени след проучване сред 135 фирми.

ѕаралелно с това 41 на сто от анкетираните организации се занимават с аутсорсинг и също толкова работ€т в сферата на »“ консултациите. «анимаващите се с внедр€ване на софтуерни системи у нас са 27%.

Ќад половината родни »“ компании разработват свои продукти

ѕрочетете още: ≈то кои са ключовите фактори за избор на месторабота

ќбщата сума надвишава 100%, тъй като н€кои от фирмите са посочили повече от една дейност. —ред т€х се нареждат както български стартъпи, така и глобални гиганти, об€сн€ват от Dev.bg.

ѕроучването показва също така, че най-използвани€т език за програмиране е JavaScript, а след него се нареждат Java и PHP —ъщо така българските »“ компании посочват MySql за най-предпочитаната база данни.

— наближаването на кра€ на годината, проучването зас€га и темата за годишните отпуски. ќказва се, че 65% от »“ компаниите у нас се възползват от 20 дни платен отпуск, а 10% предлагат на служителите си над 25 дни.

„“ова проучване е изключително важно за нас като организаци€, но в€рваме, че е важно за цели€ сектор, защото дава една по-гол€ма картина за »“ компаниите у нас – посочва —ветослав ƒимов, управител на Dev.bg. – ÷€лата събрана информаци€ публикуваме в секци€ „»“ компании“ на сайта Dev.bg. “ака всеки »“ специалист може да разгледа компаниите в бранша, като ги филтрира по важните за него критерии.”

Oфисите на повечето от »“ компаниите се намират в столицата, следвани от ѕловдив и ¬арна, съответно на второ и трето м€сто.

ƒанните от проучването могат да бъдат открити на сайта на организаци€та: https://dev.bg/companies/.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас