Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
15 дек
2017
 
 

3500 камери ще гарантират сигурността в София по време на председателството

2657 прочитания
Страница 1 от 3

3500 камери ще гарантират сигурността в София по време на председателството

3500 камери ще гарантират сигурността в Столична община по време на председателството, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на проведената демонстрация на системите на Центъра за видеонаблюдение. Той изтъкна, че е важно сигурността да бъде на европейско ниво и гостите на града да се чувстват спокойни по време на посещението си.

Наблюдението е първата стъпка към превенция и с тази система за интегрирано наблюдение, превенцията е на практика, в реално време. Друго удобство в Центъра е възможността за допълнителни работни места за 6-8 служители на МВР, които при необходимост могат да се присъединят към екипа и да работят на място. Сигурността за председателството е обща грижа на държавата и аз благодаря на кмета Фандъкова за успеха на проекта”, коментира Радев.

Столична община досега разполагаше с общо 9 различни центъра, които наблюдават отделните обекти. Идеята на новия проект е да се изгради обща интегрирана система. Голяма част от общинските и детските градини вече са включени, както и обществени пространства като Борисовата градина, кръстовища, площади, паркове, управлението на трафика.

На финала на изграждането й сме, като частта за изпълнение от СО включва монтирането на нови 244 камери по трасетата от летището, бул.“Цариградско шосе“, НДК , бул. „България“ до резиденция „Бояна“ – във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, както и нови допълнителни 48 камери в метрото, и това е по-голямата част от проект. Втората част е свързването на всички съществуващи центрове заедно с центровете на СДВР.

1 23
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас