Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 дек
2017
 
 

Български стартъп разработи AI решение за обработка на данни

Решението на HyperScience разчита на най-новите технологии за идентификация на документи и извличане на информация

2768 прочитания

Американската високотехнологична компания със сериозно българско участие HyperScience представи своя продукт за идентифициране на данни и извличане на ръкописен текст HyperExtract. Решението работи много по-прецизно от всичко, което индустрията е виждала до този момент, твърдят от компанията, а фактът, че сред клиентите им се открояват имената на някои от най-големите корпорации, държавни институции и агенции в САЩ, Австралия и страните от ЕС, гарантира високото качеството на разработката.

Основана през 2013 г. от Красимир Маринов, Владимир Цанков и Питър Бродски, компанията вече има два офиса - в София и Ню Йорк, като за това време успява да привлече и инвестиции от 20 млн. долара. Днес екипът им наброява 50 души и продължава устойчиво да нараства.

1

HyperScience е изцяло насочена към разработката на продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка до този момент, като за това компанията разчита на последните иновации в изкуствения интелект, като дълбоко обучение и компютърно зрение. HyperExtract напълно се вписва в тази концепция, като автоматично идентифицира вида на документа, сегментира съдържанието му и извлича съответната информация от него. Това спестява ценен ресурс от време и пари за всяка организация, автоматизирайки ръчното сортиране на входящи формуляри, обработването на нечетливо сканирани документи, четенето на ръкописен или лошо отпечатан текст и ръчното въвеждане на масивни данни в софтуерна база.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас