Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
13 дек
2017
 
 

Пет български технологични компании в класацията Technology Fast 500 ЕМЕА 2017

От българските организации най-високо място в списъка заема “Тайтън Гейт” АД с ръст на приходите от 802% за периода 2013-2016

2541 прочитания

Пет български компании - “Тайтън Гейт” АД, “Аксидиа” АД, “Софтуер Груп БГ” АД, “Скейл Фокус” АД и “Булпрос Консултинг” АД - попаднаха сред 500-те най-динамично развиващи се технологични компании в класацията на Deloitte - Technology Fast 500 за региона на EMEA (Европа, Близък Изток и Африка). Класацията се изготвя за 17-та поредна година от групата на организацията за секторите „Технологии, Медии и Телекомуникации“ и се фокусира върху развитието на технологичната екосистема. Програмата отличава компании от сектора, които са постигнали най-високи темпове на растеж на приходите в Европа, Близкия изток и Африка през последните четири години, и включва повече от 18 държави, между които Белгия, Франция, Финландия, Германия, Италия, Холандия, Турция, Великобритания, държавите от региона на Централна Европа и др. Победителите са избрани на базата на процентния ръст на приходите за периода 2013-2016. През 2017 класацията отличава компании със среден темп на растеж от 1,377% в сравнение с 967% през 2016, като за всяка една от тях той варира от 220% до 107,117%.

1

От българските компании най-високо място в класацията заема “Тайтън Гейт” АД – 150-то - с ръст на приходите от 802% за периода 2013-2016. Това е второто ѝ отличие за тази година, след като успешно се класира в централно-европейската класация на Deloitte - Technology Fast 50 CE (Централна Европа). Компанията разработва собствени продукти в областта на дигиталните медии и рекламата.

Прочетете още: Конкурсът на Делойт Technology Fast 50 за Централна Европа е отворен

С 495% ръст на приходите за разглеждания период, на 250-то място в класацията се нарежда “Аксидиа” АД. Компанията, която предоставя услуги в сферата на ИТ консултантството и разработката на софтуер, също беше отличена и в Technology Fast 50 CE.

Следващата българска компания в класацията Fast 500 EMEA е “Софтуер Груп БГ” АД, специализирана в разработка на софтуерни решения и продукти за финансовия сектор, която заема 402-ро място с ръст на приходите от 287%.

ScaleFocus,  предлагаща  иновативни технологични услуги и софтуерни решения - се класира на 426-то място с 265% ръст, а “Булпрос Консултинг” АД, която за втора поредна година попада в престижната класация, е под номер 460. Компанията, част от списъка на Deloitte за Централна Европа за 2015 г. и 2016 г., е фокусирана върху разработването на софтуерни продукти, уеб и мобилни приложения, предоставяне на облачни услуги.

Класацията Technology Fast 500 за региона на EMEA се оглавява от британската компания Deliveroo, която предоставя на потребителите услуга за поръчване на храна от местни ресторанти и вериги, които не предлагат доставки. Следващите компании в списъка са Lesara GmbH (Германия), Guide to Iceland (Исландия), youAPPi Ltd (Израел), Bloom & Wild (Великобритания). Миналогодишният победител Fingerprint Cards AB (Швеция) се класира на 10-то място през 2017. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас