“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
08 дек
2017
 
 

Ѕ»‘ стартира проект за обучение на предприемачи за работа с » “

160 човека ще преминат различни обучени€, фокусирани върху използването на интернет при създаване и развитие на бизнеса

2569 прочитани€

»ван √айдаров

Ѕългарски икономически форум (Ѕ»‘) стартира проект за обучение на предприемачи за работа с информационни и комуникационни технологии (» “). ѕроектът “» “ в полза на стартиращи предприемачи” е на стойност 168,251 лева и е финансиран по лини€ на ќѕ “–азвитие на човешките ресурси”, като, освен Ѕ»‘, в него ще вземе участие и италианската организаци€ “ј–окка”. —рокът за приключване на проекта е 31 декември 2018 г.

1

ќсновната задача на екипа ни е да се опознае и трансферира опита на италиански€ ни партньор в обучението по предприемачество. Ќо за разлика от широко разпространените практически обучени€, нашата цел е да се фокусираме предимно върху използването на интернет, социални мрежи и различните комуникационни канали при създаване и развитие на бизнеса”, об€сни по време на пресконференци€ в столични€ хотел “Ѕалкан” координаторът на проекта  ристина «латанова.

 ¬ рамките на проекта ще бъдат трансферирани три основни добри практики, насочени към повишаване на бизнес употребата на » “ – обучение по предприемачество с фокус върху използването на интернет и социални мрежи, обучителен видео курс и нов подход за използване на » “ в полза на предприемачеството. «а целта ще бъде проведено 10-дневно обучение в »тали€, в което ще се включат трима представители на »Ѕ‘ и 10 предприемачи от ц€лата страна. Ќа база на това обучение, ще бъде създаден курс, който ще залегне в основата на седем други семинара, които ще бъдат проведени в различни български градове – —офи€, Ѕлагоевград, ћонтана, ¬елико “ърново, ¬арна, ямбол и ѕловдив. ¬ т€х участие ще вземат общо 110 души.

ѕрочетете още: Ѕългарската софтуерна компани€ cDots набира $400 хил€ди рисков капитал

ќсвен това, ще бъде разработен и видео курс по предприемачество, който ще включва 10 кратки видеоклипа, свързани с различните етапи от стартирането на един бизнес – от иде€та, през бизнес плана, до изграждането на солидно интернет присъствие и попул€ризиране на дейности през социалните мрежи.

Ќе на последно м€сто, Ѕ»‘ ще актуализира и създадената преди н€колко години по проект “«нание за предприемачество” платформа cofounder.bg, ко€то ще бъде надградена с нова обучителна информаци€.

 ћного често има проекти, след кра€ на които направеното се забрав€ и престава да съществува. Ќие обаче държим да доразвием нещо, което вече сме направили, вместо да го изоставим. »скаме да надградим, да доразвием и да добавим съвременните тенденции в нашата обучителна платформа и този проект е чудесен шанс за това”, коментира √еорги “абаков, председател на Ѕ»‘.

Ѕългарски икономически форум ще бъде водещ партньор и в друг проект, насочен към повишаването на предприемаческата култура в Ѕългари€ - “i3 – ќбразование за идеи, изобретени€ и иновации за предприемачество”, който ще бъде финансиран по ѕрограмата за транснационално сътрудничество “Ѕалкани – —редиземно море” 2014-2020. ¬ него Ѕ»‘ ще си партнира с четири организации от √ърци€, ћакедони€, јлбани€ и  ипър.

ѕроектът обхваща пет основни направлени€ – околна среда, енергетика, информационни технологии, начин на живот и високи технологии, като вс€ка от участващите държави ще отговар€ за една от тези области.

ќсновната цел на инициативите, свързани с проекта, е въвеждането на модела “i3” (идеи, изобретени€, иновации) с помощта на онлайн платформа и мобилно приложение, които да стимулират творческото, иновативното и целенасочено предприемаческо мислене, като дават възможност за обучение, създаване на контакти и сподел€не на опит.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас