Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 дек
2017
 
 

Австралия ще проучва дейностите на Facebook и Google

2209 прочитания

Проучване на въдействието на “доставчиците на цифрови платформи” стартира Австралийската комисия по конкуренцията и потребителите (Australian Competition and Consumer Commission, ACCC). То трябва да установи какво е влиянието им върху конкурентната среда на медиите, рекламните услуги на търсачките, социалните медии и др.

Според финансовото министерство на страната проучването трябва да установи как доставчиците на платформи използват пазарното си положение при взаимоотношенията си със създатели на журналистическо съдържание и рекламодатели. Също така то трябва да определи какъв избор имат потребителите при достъпа, и какво е качеството на предлаганите им новини и дигитално съдържание.

Австралия ще проучва дайностите на Facebook и Google

Прочетете още: Киберпрестъпността в Австралия се е увеличила двойно през 2016

Ще се разглеждат и дългосрочните тенденции, включително технологичните промени и “въздействието на информационната асиметрия между доставчиците на платформени услуги, рекламодатели и потребители, както и влиянието на конкуенцията върху медийния и рекламния пазар”.

“ACCC ще проучи как оперират цифрови платформи като Facebook и Google, за да се разбере тяхното влияние в Австралия – обяснява Роб Симс, говорител на комисията. – Ще видим дали платформите се възползват от положението си в ущърб на потребителите, създателите на медийно съдържание и рекламодателите.”

Предварителни резултати от разследването се очакват след 12 месеца, а финалните доклад ще е готов след 18 месеца.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас