Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | CAD/CAM/CAE
01 дек
2017
 
 

Облачно решение, разработвано от Немечек България, със световна награда

5110 прочитания

Награда за най-добра облачна технология на годината на Construction Computing Awards в Лондон  взе пакетът Vectorworks Cloud Services, който се разработват от специалисти на Немечек България в София.

Известни още като „The Hammers“, Construction Computing Awards отличават технологиите, инструментите и решенията, които спомагат за постигане на по-ефективни процеси по дизайн, строеж, поддръжка и преустройство на различни сгради, жилищни центрове и строителни проекти от всякакъв мащаб. Те са едни от най-реномираните в своята сфера, което прави постижението на българските софтуерни специалисти още по-значимо, подчертават от Немечек България.

Vectorworks Cloud Services, разработвани от Немечек България, получиха световна награда

Прочетете още: Акцентите в новата версия на Vectorworks 2018

“Силата на облачните решения е в огромна помощ за продуктивността на дизайнерите, спестявайки им стотици часове годишно. Преди Cloud-а, включващите множество изчисления задачи отнемаха часове, а понякога дори дни. Такъв пример е създаването на фотореалистични изображения – споделя Любен Хаджипопов, Cloud Infrastructure Manager за екипа на Vectorworks в Немечек България, относно резултата от работата на екипа. – Това предизвикваше огромни забавяния в работата и продуктивността на проектантите, които се налагаше да изчакват тези задачи да бъдат завършени преди да продължат с изпълнението на следващите. Благодарение на облачните решения обаче, обработването им се извършва по такъв начин, че оставя локалните машини свободни, за да може работата да продължи по план.“

Любен Хаджипопов

Същият екип в Немечек България беше отговорен и за подобренията на облачните услуги, включени в новата версия на софтуера – Vectorworks 2018. Уеб порталът на Vectorworks Cloud Services също бе подобрен, за да се постигне по-удобна организация на файловете, по-лесна инфраструктура за споделянето им и възможността да се създават Web View и Virtual Reality в облака. Дизайнерите могат да създадат 360 градусови рендери на 3D модели с функционалността за панорамни изгледи и после да експортират файловете към Облака за съхранение. След това те получават линк, благодарение на който техните клиенти и партньори могат да разгледат създадената панорама на своя лаптоп, компютър или всяко мобилно устройство.

„Вземайки предвид световните тенденции, Vectorworks развива различни иновации, за да допълни облачните си услуги с възможности като добавена реалност и други инструменти за сътрудничество. Целта е на потребителите на Vectorworks да се предоставят нови начини да общуват със своите клиенти по време на процеса на дизайн и строеж“, допълва още Хаджипопов.

Победителите бяха обявени на 16 ноември. Списък с всички отличени можете да намерите тук.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас