Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
30 ное
2017
 
 

Ново ръководство в мобилното поделение на LG

3507 прочитания

Нови ръководител и технически директор на поделението „Мобилни комуникации“ на LG Electronics (LG) поемат щафетата от началото на следващата година. Също така, ще бъде създадена нова B2B компания, която ще работи в областта на рекламата и консолидира съществуващите B2B функции в различните дивизии на LG.

Хуанг Жонг-хуан ще поеме длъжността на президент и изпълнителен директор на дивизията „Мобилни комуникации“, докато настоящият президент Джуно Чо ще поеме нова роля в структурата на LG Corporation. Хуанг има дългогодишен опит в технологичния отдел на бранда. Той е изиграл ключова роля при проектирането на първия смартфон на LG през 2009 година в качеството си на ръководител на мултимедийната технологична лаборатория.

Парк Ил-Пюнг, понастоящем оглавяващ софтуерния център на LG, пък заеме позицията на главен технически директор, като настоящият такъв д-р Скот Ан ще получи нова длъжност компанията. Преди да се присъедини към LG Парк е заемал поста на главен технически директор в Harman International и е ръководил лабораторията за компютърни разработки в технологичния институт на Samsung. Той е защитил докторска степен по специалността „Компютърни науки“ в университета на Колумбия, САЩ, и е регистрирал няколко свои патента в тази сфера.

Прочетете още: Стратегията „Open Smart Home“ на LG Electronics се разширява

Ново ръководство в мобилното поделение на LG

Хан Чанг-ии, понастоящем заемащ поста вицепрезидент на дивизията „Маркетингови комуникации“, ще поеме ръководстото на Глобалния маркетингов център на компанията. Бриан На, който заемаше този пост през последните 2 години, пък ще заеме позицията на оперативен президент на LG за територията на Западна Европа. 

Също така LG създава нова B2B компания, чиято цел е да регулира всички аспекти на продажбите на професионални решения в области като енергетиката, информационните дисплеи и решенията за автомобилната индустрия. Куон Суун-хуанг, бивш ръководител на бизнес отдела на LG и мениджър на компанията за територията на Индия, бе назначен за президент на новосформираната структура.

Не на последно място ще бъде също така учреден и бизнес център по конвергентно развитие с цел подпомагане на корпоративните инициативи в областта на изкуствения интелект, IoT технологиите и свързващите механизми между различните устройства.

Назначенията влизат в сила на 1 декември 2017 година, като горепосочените ще започнат да изпълняват новите си длъжности на 1 януари 2018 година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас