“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “риизмерен печат
30 ное
2017
 
 

»нженери от MIT са подобрили дизайна на масовите 3D принтери

— направените подобрени€ 3D принтер работи 10 пъти по-бързо от конкурентните устройства за търговски цели

2760 прочитани€

»нженери от Massachusetts Institute of Technology (MIT) са разработили настолен 3D принтер, който работи до 10 пъти по-бързо от използваните в момента за търговски цели негови конкуренти.  лючов елемент в дизайна му е компактната печатаща глава, в ко€то има два елемента позвол€ващи по-високата скорост. ≈дини€т е винтов механизъм, подаващ полимерни€ материал през дюза, а втори€ е лазер. “ой е вграден в главата и бързо нагр€ва или топи материала, позвол€вайки му така да преминава по-бързо през дюзата.

MIT

ћашината разкрива потенциала на 3D печата за по-приложима производителност. Ѕързото 3D принтиране ще създаде нови начини за работа и открива нови пазарни възможности.

ѕрочетете още: MIT отпечата 3D графен, по-лек от въздуха и по-€к от стомана

Ќастолните 3D принтери за търговски цели към момента работ€т средно при обем от 20 кубични сантиметра в час.

≈кипът, разработил новото устройство е открил три фактора, ограничаващи скоростта на печат:

  • колко бързо се движи принтиращата глава

  • колко сила може да упражни върху материал за прокарването му през дюзата

  • колко бързо главата провежда топлина за топенето на материала.

ѕри повечето настолни 3D принтери пластмасата се подава през дюза чрез фрикционна ролка (pinch-wheel). “ова е добро решение при ниска скорост, но при увеличаване на скоростта ролката започва да губи сцепление с материала, което ограничава скоростта с ко€то главата може да подава материал. «атова при нови€ модел е използван винтов механизъм вътре в принтиращата глава.

≈кипът е добавил и лазер в долната част на механизма, който нагр€ва материала преди да премине през дюзата. ѕо този начин пластмасата е по-бързо и по-добре стопена в сравнение с конвенционалните 3D принтери, при които се нагр€ват стените на дюзата за стоп€ването на материала.

Ћазерът и винтови€т механизъм са интегрирани в компактна принтираща глава с размерите на компютърна мишка.

Ќакра€ инженерите са създали високо скоростна рамка във формата на Ќ, задвижвана от два мотора, свързана за подвижна платформа носеща принтиращата глава. ѕо този начин главата може да се движи достатъчно бързо и да поддържа скоростта на подаване на разтопен материал.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
»“ ћ≈Ќ»ƒ∆Џ– Ќј √ќƒ»Ќј“ј
«апочна регистраци€та за конкурса Д»“ мениджър на годинатаУ

«апочна регистраци€та за конкурса Д»“ мениджър на годинатаУ

Ќаградите на списание CIO и сдружението Д луб на »“ мениджърите в Ѕългари€Ф се дават за значителни постижени€ в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас