Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
28 ное
2017
 
 

Brother предложи на бизнес клиентите нови компактни скенери

Публичната администрация, застрахователите и финансовите институции ползва най-често сканирането на документи.

3600 прочитания

Нови компактни модели скенери пусна на пазара Brother, като те са разработени специално за нуждите на компании, които имат нужда от бързо сканиране на огромно количество документи в различни формати.

Именно затова моделите ADS-2200 и ADS-2700W на японския производител поддържат не само множество хартиени документи, но и обещават много по-бърза работа – сканиране с 45% по-бързо от предишните модели, твърдят от Brother.

Прочетете още: GfK: Дилърите на печатни продукти трябва да намерят „златната“ ниша

Компанията е направила проучване, което показва, че 51% от фирмите използват десктоп скенери с една основна функция или разчитат на мобилни модели. Вертикалните сектори, които най-често сканират документи, са публичната администрация, производството, застрахователния бизнес и финансовите институции. Новата гама скенери на Brother отговаря на изискванията на всички тези разнообразни организации, като може да работи с различни медии наведнъж, при това без да се налага предварително сортиране на документите. Сред поддържаните формати са двустранно отпечатана хартия формат А4, фото хартия, пластмасови ID карти и релефни карти с дебелина до 1,32 мм, но също и касови бележки. Скоростта на сканиране достига до 35 двустранни цветни страници в минута.

Скенерите ADS-2200 и ADS-2700W предлагат и режим на автоматично сканиране към предварително указани варианти, включително директно към USB флаш памети. Това спестява включването на компютър и позволява бързо сканиране на документ за среща или за пренасяне в електронен вид, обясняват от Brother. Устройствата могат да сканират във формат PDF с възможност за търсене, да запишат сканираното изображение във файл, в OCR програма, в сървър за е-поща за директно изпращане като прикачен файл, в мрежова папка или към FTP/SFTP сървър.

Моделите обещават и по-добро качество на изображението, постигано чрез вградена обработка и корекции. Сред „коригиращите функции“ са премахване на дупки от перфоратор, настройка на цветовата тоналност, заличаване на следи от маркер и мастило, както и на линии от ръбовете на хартията, а също така допълнително подобряване на текстовите символи. Тези опции гарантират, че документите са автоматично оптимизирани и готови за използване, без това да изисква допълнителна обработка от потребителя чрез специални графични редактори.

Освен това Brother предоставя и заключваща функция, чието активиране гарантира високо ниво на сигурността на данните в офиса и това напълно отговаря на потребностите на фирмите да покриват стандарти за конфиденциалност, законови и регулаторни изисквания. Проучването на Brother Европа сред почти 2000 компании (с персонал от 1 до 249 служители) в 5 големи европейски страни показва, че 45% от фирмите имат нужда от точно такава функция.

Според Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България, новите модели са разработена съобразно нуждите на потребителите, а комбинацията от лесно използване, висока скорост на работа и гъвкава обработка на документите е идеална за малките и средни офиси.

Новата гама от скенери ще е налична на пазара в България в началото на декември 2017 г., като цените започват 579 лв. без ДДС.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас