Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
24 ное
2017
 
 

Васил Терзиев става партньор в Eleven Ventures

Съоснователят на Телерик и Телерик Академия се присъединява към управлението на фонда

5039 прочитания

Васил Терзиев, основател на Телерик и Телерик Академия се присъединява към базираният в София фонд за рискови инвестиции в компании в ранен стадий Eleven Ventures. Заедно с останалите партньори в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Терзиев ще участва в бъдещето развитие на Eleven, което включва стартирането на изцяло нов частен фонд изграден върху философията „от предприемачи за предприемачи“.

 

Васил Терзиев става партньор в Eleven Ventures

Прочетете още: Марвин Лиао: Кои са перспективните технологични за преприемачество и инвестиции

 

Васил Терзиев е един от водещите технологични предприемачи в региона с дългогодишен опит като съосновател и изпълнителен директор на глобалния лидер Телерик, и като главен директор „Иновации“ (Chief Innovation Officer) в Progress, придобила Телерик през 2014 г. Той е активен участник в българската стартъп екосистема като бизнес ангел и инвеститор в някои от топ стартиращите компании в страната, включително и в стартъпи от портфолиото на Eleven. 

„Васил е един от малкото наистина успешни предприемачи в Централна и Източна Европа, които служат за пример на развиващите се стартъпи. Много от компаниите в портфолиото ни вече се възползват от безценните му експертиза и съвети. С опита и контактите си натрупани през годините, Васил ще има ключова роля в стратегическото развитие на нашите компании, както навлизането им на нови пазари“, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven.

Освен участието си в Eleven, като съосновател на Телерик Академия, първата мащабна, частна организация, която подготвя хора от всички възрасти за дигиталното бъдеще, Терзиев ще продължи да има ключов принос за развитието на визията на Академията като партньор на всички компании в България, както и остава основен двигател на постоянните й иновации. Той е също член на борда на директорите на американския доставчик на частни, облачни хостинг услуги – MacStadium, член на борда на директорите на Endeavor България, както и участва в настоятелството на Американския университет в България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас