Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Структурно окабеляване
23 ное
2017
 
 

Новата трета версия на СКС на Legrand дебютира и в България

Конектори, поддържащи бъдещия 100-ватов PoE стандарт, и компактен център за данни MiniCube са сред новостите в портфолиото на френския производител.

2916 прочитания

Владимир Владков

Решенията от най-новата, трета версия на структурната кабелна система на Legrand (LCS3), са подходящи за всякакъв вид приложения, включително за центрове за данни, офисни LAN системи и дори за домашни мрежи. Продуктите могат да се използват за всякакъв тип мрежови проекти в хотели, болници, офисни сгради, но е важно проектантите да изберат подходящите компоненти, това заяви Людмил Даскалов, мениджър на френския производител за България при представянето на новата гама.

Готие Умбер, мениджър бизнес развитие за решенията на Legrand в Централна и Източна Европа и председател на европейския клон на професионалната организация BICSI. Снимка: Владимир Владков

Прочетете още: Legrand демонстрира амбиции в областта на Интернет на нещата

Представена само преди месец във Франция, системата LCS3 дебютира и у нас само, като продуктите от новата серия ще могат да се поръчват от началото на 2018 г. Новата система предлага на потребителите – системни интегратори, проектанти, инвеститори, редица новости, включително разработена от Legrand машина за заваряване на оптични влакна „Smart Splicer”. “Тя разполага с уникална технология, разработена и патентована от Legrand, като предлага качеството на доста по-скъпите японски машини на цената на редица „азиатски“ модели, които се развалят много бързо. Освен че е лесно преносима, машината работи с обикновени комерсиални батерии и се използва много лесно“, обясни Готие Умбер, мениджър бизнес развитие за решенията на Legrand в Централна и Източна Европа и председател на европейския клон на професионалната организация BICSI. Другият интересен продукт микроцентърът за данни MiniCube, който включва както механична конструкция, така и всички необходими за работата му системи за захранване, за охлаждане, вкл. UPS и система за отвряне на вратата на шкафа при прегряване. “По този начин отговаряме на тенденцията за създаване на ЦОД близо до потребителя, което става все по-важна за геймърските приложения например“, обясни Умбер.

Основните белези на системата, според Legrand, са три - производителност, адаптивност и ефективност. Но какво се крие зад тези масови термини?

  • Производителността се осигурява от цялостното кабелно решение, но няколко иновации на Legrand осигуряват по-високи скорости при по-взискателни приложения. Конекторитe RJ45 например работят в медни кабелни системи от Cat.5e до Cat. 8, като осигуряват скорости до 40 Gbps. В последния случай това са специални модели, предназначени за центрове за данни, които функционират в критични условия. Още по-съществено предимство на новата серия е, че всички конектори RJ45 са сертифицирани за PoE, поддържайки не само двата стандарта за електрозахранване през мрежата за данни PoE и PoE+ (съответно 802.3af и 802.3at), но и бъдещият стандарт 802.3bt, който предвижда захранване на крайните устройства с до 100 вата. „Същественият проблем при електрозахранването през Ethernet е генерираната топлина, коментира Готие Умбер. При 100 вата „загубената“ при преноса енергия може да достигне до 30 вата, което увеличава температурата на кабела с близо 25 градуса. Проблемът при конекторите е получаването на волтова дъга при всяко включване и изключване, която може бързо да разруши контактите на тези конектори. Затова Legrand е създала специални конектори, които са тествани в лабораториите на производителя при товар от 50 вата, като компанията дава гаранция за поне 2500 вкл./изключвания при нормални условия, обясни Готие Умбер. Съществено улеснение е и инсталирането на конекторите без никакви инструменти. При оптичните системи компанията предлага нови конектори, поддържащи скорости до 100 Gbps, като се предлагат варианти с 12 до 24 влакна, осигурявайки много висока плътност, необходима в центровете за данни.

  • Адаптивността на новата система е характерна както за медните, така и за оптичните системи. Новите панели LSC3 позволяват монтиране както на медни касети, така и на различни комбинации от фиброоптични и медни касети. Освен предлаганата система за бърз монтаж, компанията е разработила и нова система за ефективен мениджмънт на кабелите.

  • Ефективността на новата система LSC3 се проявява при сървърните шкафове, които позволяват по-лесно управление на въздушния поток, особено при големи конфигурации в центрове за данни, където се създават студени коридори за по-добро охлаждане на сървърите. По-голяма ефективност предлагат и разклонители (PDU) на Legrand, които предлага нова патентована заключваща система за контакти тип C13 и C19, гарантирайки непрекъсваемост на захранването и предпазвайки от случайно изключване. Освен това компанията предлага и вграден модул „апмерметър“ в колонните разпредели, който отчита електропотреблението на свързаните устройства. Освен това може да бъде достъпен през интернет, осигурявайки дистанционно включване и изключване на блокирали компютри, допълни Готие Умбер.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас