Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
22 ное
2017
 
 

Русия може да забрани рекламата в Google?

3400 прочитания

Руските граждани също трябва да бъдат защитени от „опасно съдържание“, сподели Пьотр Толстой, заместник председател на Държавната дума на Руската федерация, по в време на конгрес на младежките медии, който се проведе от 20 до 22 ноември в Москва. Думите на политика са пряко свързани със скорошното решение на Google да намали рейтинга на материалите на държавните медии RT (Russia Today) и Sputnik.

По думите на Ерик Шмид, главен изпълнителен директор на холдинга Alphabet, част от който е Google, целта е да се противодейства на „потока дезинформация“, иващ от споменатите медии. Намаляването на рейтинга е свързано с обвиненията, че Русия се меси във вътрешните дела на други страни – в САЩ RT и Sputnik са обвинявани в разпространение на пропаганда. Представители на RT нарекоха решението цензура.

Русия може да забрани рекламата в Google?

За потенциални ответни реакции по отношение на Google говорят и в Роскомнадзор – официалният държавен орган, отговорен за медиите и комуникациите о контролиращ употребата и достъпа до личните данни на потребителите в Русия. От там предупреждават за възможни ответни действия в случай на реализиране плановете на търсачката.

Междувременно в компанията подчертаха, че не възнамеряват да променят алгоритмите за подреждане на резултатите при търсене в интернет. От ам допълват, че думите на Шмид са касаят „продължаващата работа на Google за подобряване на търсенето“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас