Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 ное
2017
 
 

Мег Уитман напуска поста на ръководител на HPE

2912 прочитания

Мег Уитман напуска поста главен изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Тя прекара общо шест години на тази позиция – първо като ръководител “старата” Hewlett-Packard, а после оглави HPE след разделянето на компанията. 

През юни Уитман напусна поста директор на борда на HPE, но остана главен изпълнителен директор на организацията. Тя ще отстъпи настоящата си позиция на Антонио Нери, който ще поеме щафетата от 1 февруари 2018 г.

Антонио Нери

Прочетете още: Противно на очакванията, HP Inc. остава лидер на пазара на персонални компютри и принтери

Нери е част от екипа на HP от 1995 г., когато започва работа в сервизен център на компанията. Впоследствие той поема ръководството на поделението, занимаващо се с поддръжка и продуктово консултиране. При разделянето на Hewlett-Packard през 2015 г. той е старши вицепрезидент на поделения за сървъри и мрежови продукти. След това поема ръководството на HPE Enterprise Group, а след това – президент на цялата HPE. Поемайки новия пост той ще влезе и в борда на директорите.

Преди да постъпи в Hewlett-Packard в продължение на 10 г. Уитман беше ръководител на eBay и бе кандидат за губернатор на Калифорния. Преди време името ѝ бе спрягано и като вероятен кандидат за директор на Uber. Новината за рокадата на върха на HPE предизвика 6% спад в стойността на акциите на компанията.

Мег Уитман

Коментирайки новото назначение Уитман отбелязва, че на дадения етап HPE има нужда от директор, който да е ИТ инженер. Самата тя е притежава бакалавърска степен по икономика и магистърска по бизнес администрация.

По думите на анализатора Дейвид Хеджър от Edward Jones & Co, цитиран от Bloomberg, същността на позицията, заемана от Уитман, се е изменила. След успешното разделяне и свързаното с него реструктуриране, сега компанията има нужда от човек, който да обърне повече внимание на оперативните дейности.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас