“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
21 ное
2017
 
 

‘ћ» организира мащабен хакатон за студенти от ц€лата страна

FMICodes е едно от най-големите събити€, организирани от ‘акултетни€ студентски съвет на ‘ћ»

4336 прочитани€

 

FMIcodes. —нимка ‘ћ»

 

ѕрочетете още: ‘акултетни€т студентски съвет при ‘ћ» на —” организира хакатон

»новативни проекти, чи€то цел е да подобр€т заобикал€щата ни среда, ще разработват участниците в традиционни€ хакатон FMICodes, организиран от ‘ћ». ”частието е отворено за студенти от ц€лата страна и е безплатно. —ъстезанието е отборно - за екипи от двама до 6 човека и ще се проведе в периода 15 до 17 декември. “емата, по ко€то студените ще разработват проекти за тазгодишното състезание, “Code for Sofia”.

„’акатонът FMICodes​ e едно от най-големите събити€ във ‘ћ», което е организирано изц€ло от ‘акултетен студентски съвет при ‘ћ». Ќеговата главна цел е да събере студентите на едно м€сто и да им даде възможност да създадат и разработ€т свои проекти“, об€сн€ват организаторите.

Te искат да дадат поле за из€ва на всички, които имат иновативна иде€ за подобр€ване на заобикал€щата ни среда, включително в областта на образованието, културата, екологи€та, достъпността, транспорта или качеството на живот. „”частниците сами избират в ко€ насока да бъде техни€т проект“, допълват от ‘акултетни€ студентски съвет.

Ќа втори€ ден от събитието (16 декември) ментори ще обикал€т из стаите на ‘ћ» и ще дават насоки на отборите, като помагат при решаване на възникнали затруднени€ или доразвиване на иде€та. ќсвен това е предвидена и специална работилница „Design Thinking“, чи€то цел е да помогне на участниците да дооформ€т идеите си.

Ќа 17 декември отборите ще представ€т своите проекти пред публиката и журито, което ще излъчи победителите от хакатона FMICodes.  райни€т срок за регистраци€ за него е 12​ ​декември​ ​2017 г.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас