Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
17 ное
2017
 
 

ISTA 2017: Дигиталният свят налага по-бързи доставки на софтуер

4747 прочитания

В съвременния свят няма как създаването на нов софтуерен продукт да отнема пет години. Това сподели Биъргър Торнбърн, технически директор на Experian, по време на откриващата лекция на тазгодишното издание на международната конференция ISTA (Innovations in Software Technologies and Automation), която се проведе на 16 и 17 ноември в София. По думите му необходимото ускоряване може да бъда постигнато чрез умела трансформация с използване на иновации, автоматизация и акцент върху качеството. 

Един от факторите, който налага промяна на традиционния модел на работа, при който нов продукт (или версия) може да бъде представян веднъж на няколко години е огромният информационен ръст. Торнбърн цитира данни, според които през последната година са били генерирани повече данни, отколкото през предходните почти 5000.

Биъргър Торнбърн

Прочетете още: Марвин Лиао: Кои са перспективните технологични за преприемачество и инвестиции

Разбира се, преди началото на т.нар. Информационна революция, започнала през последната четвърт на 20-ти век, информацията се е разпространявала по съвсем друг начин… Показателен обаче е и фaктът, че в момента под 1% от генерираните данни всъщност влизат в употреба. 

Дори обработената информация може все още да се окаже без стойност ако на нейна база не се предприемат действия и не се взимат решения, подчерта Торнбърн. Същевременно в съвременния дигитален свят това все по-често трябва да става онлайн. Клиентите не искат да чакат седмици за одобрение на ипотечен кредит.

Биъргър Торнбърн описа опита на Experian при преориентирането си в посока доставяне на сложни софтуерни решения за многократно по-кратки срокове. По негови думи в основата на такава мащабна промяна стоят три неща. 

На първо място той посочи хората. “Уверен съм, че умните хора ще трансформират този свят с помощта на технологиите, хора като вас”, допълни Торнбърн, обръщайки се към присъстващите в залата. По думите един от най-добрите екипи на Experian е именно българският.

“Не се фокусирайте прекалено много върху това какъв процес или методология да използвате”, бе един от съветите към разработчиците.

ISTA 2017

Естествено не по-малко важно е качественото управление на хората. В случая с Experian е трябвало да бъде синхронизирана работата на работни звена, намиращи се на различни континенти. 

Разбира се, пускането на продукт в края на споменатия съкратен период е едва начало на целия процес, подчерта още Торбърн. За да работи успешно една подобна система трябва да се мисли няколко хода напред, да бъде създадена организация (чрез автоматизация и други подходи) за пускане на нови версии всеки месец и максимално бързо адресиране на евентуални проблеми. Т.е. ускоряването не касае само първоначалната версия, целия процес, включително поддръжката.

7-то издание на конференцията ISTA се проведе в столицата на 16 и 17 ноември. За събитието се бяха регистрирали около 780 души. Програмата включваше 30 лекции, разпределени в два паралелни потока.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас