“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “ехнологии
16 ное
2017
 
 

Ѕългари€ се изкачва с три места в класаци€ на ќќЌ за развитието на » “

¬ глобален мащаб се очакват бум на иновациите и фундаментални промени в бизнеса, държавното управление и общественото функциониране

4358 прочитани€
—траница 1 от 4

Ѕългари€ се изкачва с три места в класаци€та за развитието на информационните и комуникационните технологии IDI 2017 (»ндекс за развитие на » “), в рамките на годишни€ доклад Measuring the Information Society (MIS) на ћеждународни€ съюз за телекомуникации (ITU) - специализирана агенци€ в сферата на » “ на ќќЌ. —траната ни заема 50-то м€сто в глобален мащаб (53-то през 2016 г.) и 33-то в регион “≈вропа”. Ќа първо м€сто и в двете е »сланди€, ко€то изпреварва ёжна  оре€ в световен план, а в европейски – Ўвейцари€ (2) и ƒани€ (3).

—равнителни показатели на Ѕългари€ 2016 - 2017

“ова е деветото издание на доклада на ITU, анализиращ тенденциите в развитието на информационното общество. MIS е водещo издание на организаци€та, широко признато за източник на най-надеждните и безпристрастни глобални данни и анализи за развитието на информационните и телекомуникационните технологи (» “), на което разчитат правителства, международни организации, банки за развитие, анализатори и инвеститори от цели€ св€т.

»ндексът за развитие на » “ за отделните държави се базира на 11 основни показател€ (14 от 2018 г.), разделени в три подкатегории – достъп, употреба и умени€ в сферата.

 онкретните резултати за Ѕългари€ сочат, че 60,22% от домакинствата притежават компютри, а 63.54% имат достъп до интернет. «а сравнение – в съседна –умъни€, ко€то е с 11 позиции зад страната ни, 73,96% от домакинствата разполагат с компютър, а 72,40% - с интернет. јбонаментите за фиксирана телефони€ отстъпват все повече на мобилните услуги – 20.96 на 100 жители използват стационарната услуга, докато абонаментите за мобилни телефони са в съотношение 127,23 на 100.

1 234
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас