“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
15 ное
2017
 
 

125 —” ДЅо€н ѕеневУ стартира 2 нови учебни предмета по проект »новативно училище

ќбучението включва практическо приложение на математиката и образователна роботика с преподаватели и от »ћ» към ЅјЌ и ≈—» ÷ентър »зточна ≈вропа

4203 прочитани€

ƒва нови учебни предмета въвежда столичното 125 —” „Ѕо€н ѕенев“ като част от проекта „»новативно училище“. ¬ прогимназиални€ етап от обучението учениците ще посещават предмета „≈ксперимент, хипотеза, доказателство“, а в гимназиални€ етап се въвеждан предметът „ѕриложни науки“. Ќововъведени€та цел€т да подобр€т функционалната грамотност на учениците и са разработени от столичното училище в партньорство с »нститута по математика и информатика (»ћ») към ЅјЌ и с ≈вропейски€ софтуерен институт, ÷ентър »зточна ≈вропа. ≈—» ÷ентър ще съдейства в часовете по „≈ксперимент, хипотеза, доказателство“, в които се изучава образователна роботика.

„»новативните учебни предмети са разработени на базата на практическото приложение на математиката, като постав€т учениците в активна учебна среда и им показват нагледно различните възможности за развитие на науките и технологиите и свързаните с т€х умени€, които ще им помогнат за успешна реализаци€ в бъдеще“, об€сн€ват от 125 —” „Ѕо€н ѕенев“.

ѕрочетете още: –аботещ модел за заетост на младежи с аутизъм е създаден по проект

≈кипът по новите предмети е сформиран от из€вени преподаватели от училището и външни лектори, включително проф. д.м.н. ѕетър Ѕойваленков и проф. д-р Ѕорислав Ћазаров от »ћ» и членовете на екипите за разширена подготовка јлександър »ванов и ¬асил ¬асилев, както и инж. »вайло √еоргиев и други специалисти от ≈—» ÷ентър »зточна ≈вропа.

„–азработихме новаторските концепции за пром€на на организаци€та и учебното съдържание в нашето училище, следвайки най-добрите практики, като започваме от математиката и свързаните с не€ научни области. ”верени сме, че умелото съчетаване на доказали се през годините образователни традиции с иновативни методи на преподаване ще отговори на посто€нно промен€щите се нужди на обществото ни“, коментира директор на 125 —” „Ѕо€н ѕенев“ ¬енелина Ќиколова.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас