Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ проекти
14 ное
2017
 
 

SAP ERP 6.0 интегрира бизнес процесите в ДП „Пристанищна инфраструктура“

4306 прочитания
Страница 3 от 4

 • Управлението на човешкия капитал също е сред обхванатите от ИИС бизнес процеси. Модулът включва подбор на персонала, организационно управление на персонала, обучение и развитие на персонала, както и изчисляване и отчитане на възнаграждения.

 • „Към днешна дата в ДППИ се регистрират бизнес процеси по унифицирани правила за цялата компания - коментира Елена Николова. - Има пълна прозрачност на целия бизнес процес, информацията е достъпна в реално време през SAP, което се дължи и на унифицираните номенклатури.“

  “SAP се ползва от всички териториални и специализирани поделения на ДППИ, допълва Анна Михнева-Натова - ръководител на проекта от страна на ДППИ. - Тя работи на сървъри, разположени в Главно управление в София, но всички структури работят в реален режим с единна база данни. 49 са крайните потребители със съответните права и роли в ИИС, бизнес процесите се регистрират в момента на тяхното случване. В Главно управление са ключовите потребители, отговарящи за поддържането на основната база данни. Централизираното управление на основните данни ни помага да имаме единна гледна точка върху бизнес процесите в цялото предприятие“, добавя тя.

  По време на реализацията са определени ръководители на екипи и проектни екипи. Ръководителите да отговаряли за разработка на концепцията, за интеграцията и контрола на функционалностите, както и за тестването. Проектните екипи от всички специализирани поделения на компанията са участвали в анализа и тестване на функционалните модули. Към средата на февруари ще влезем в режим на поддръжка на системата, добавя Натова.

  Eфект от ИТ решението 
  Представителите на ДППИ оценяват високо предоставяните от системата функционалности за управление на проекти и бюджети и възможностите за йерархично изграждане на инвестиционни проекти. “Системата дава възможност за отразяване на всички спецификации по даден проект, независимо дали той е за строителство, ремонт или авторски надзор. Във всеки момент може да се види цялата документация по проекта, а с помощта на отлично развитите справки могат да се следят срокове за дейности, разходи, наличен бюджет. Функцията за следене на бюджета е особено ценна, тъй като подпомага правилното разпределение на бюджета - както знаете, без средства проектите не могат да се реализират”, отбеляза инж. Наташа Ценева – директор на дирекция „Инфраструктура, акватория и собственост” в ДППИ. 
  Изчисляването на пристанищните такси, дължими от всеки кораб, вече е напълно автоматизирано. По думите на д-р инж. Златко Кузманов, директор на дирекция "Ръководство на корабния трафик – Черно море" в ДППИ, това е възможно благодарение на осигурената интеграция с няколко други информационни системи, включително Лойд регистъра, внедрената през 2015 г.
  123 4
  НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
  Фирмите представят
  Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

  Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

  Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

  Слайдшоу
  ИНТЕРВЮ
  Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

  Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

  ПРИЛОЖЕНИЯ
  АНКЕТА

  Какво мислите за FireFox OS?

  Информация за Вас