Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
13 ное
2017
 
 

Qualcomm отхвърля офертата на Broadcom за $103 млрд.?

Предложение от 70 долара за акция е подценяване на компанията ни, смята Стивън Моленкопф, главнен изпълнителен директор на Qualcomm.

2981 прочитания

Американският производител на чипове Qualcomm Inc. смята да отхвърли офертата на Broadcom Ltd. за 103 млрд. долара, като това може да се случи още в рамките на тази седмица, съобщи Reuters, позовавайки се на източници от компанията.  Ако сделката все пак се осъществи, това би било най-голямото придобиване в индустрията. Според изчисления на Bloomberg на база финансовите резултати от 2016 г. ако двете компании се обединят, те ще станат третият по големина производител на чипове в света след Intel и Samsung.

1

Според Reuters обаче бордът на директорите на Qualcomm вече е разработил стратегия за отхвърляне на офертата на Broadcom, тъй като, според главният изпълнителен директор на компанията Стивън Моленкопф, офертата от 70 долара на акция говори за подценяване на компанията и не е свързана с процеса по одобрение на сделката от страна на регулаторните органи.
Прочетете още:  Broadcom обмисля да купи Qualcomm за $100 милиарда
Хок Тан, CEO на Broadcom, е готов да започне битката за поглъщане на Qualcomm, представяйки офертата си до 8 декември. Ако това стане, акционерите на Qualcomm ще имат възможността да заменят борда на компанията и да го принудят да се ангажира с Broadcom.
Това е поредната битка, в която влиза Qualcomm. Американският производител на чипове вече заведе дело срещу Apple. Компанията обвинява технологичния гигант, че споделя софтуерни тайни с конкурента Intel.
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас