Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Космос
07 ное
2017
 
 

Нов портал ще популяризира европейските космически изследвания

На платформата HATCH се възлагат големи надежди, свързани с експлоатацията на резултатите от научните изследвания и приложението им в бизнеса

3505 прочитания

Екипът на HATCH

Нов информационен портал ще популяризира европейските космически изследвания, като осигури достъп до резултатите от реализираните в сферата проекти за професионалисти, заинтересовани потребители, журналисти и т.н. Целта на портала е да се превърне в среда за нови партньорства и да спомогне за набелязването на търговски възможности, инспирирани от космическите изследвания.

Проектът, който е част от подкрепящите и координиращите функции на европейската програма “Хоризонт 2020”, ще бъде реализиран от международния консорциум HATCH, съставен от четири малки и средни компании - “Blue Dot Solutions” (Полша), “Catena Space” (Великобритания), “WATERDOG mobile” (Португалия) и “WIT Berry” (Латвия). В рамките на консорциума влиза и центърът за технологични изследвания “Eurecat”, базиран в испанската провинция Каталуния. Консорциумът беше избран, за да подчертае динамиката и стремежите на по-малките компании, особено по отношение на работата с високо напредналите цифрови технологии.

Прочетете още: Успешно бе изстрелян българският комуникационният сателит BulgariaSat1

"Очаквам, че проектът HATCH ще бъде референтната платформа за всички заинтересовани от европейските космически изследвания граждани и професионалисти. Надявам се, че това може да доведе до нови партньорства и да улесни експлоатацията на резултатите от научните изследвания", коментира Жизел Ван Бунен, ръководител на проекта.

“HATCH обединява фокусирани малки фирми заедно с много допълнителни експертни знания и добавя някои специфични водещи компетенции за "големи данни" (Big data) от технологичен център, който познаваме много добре”, заяви Ед Честър от Catena Space.

Информационният портал ще разчита на водещи технологии за търсене, които ще дадат възможност на заинтересованите хора и организации да идентифицират тенденциите, да създават собствени филтри и да градят динамични изследователски мрежи. Според Европейската комисия проектът ще осигури “информационен, лесен за използване и визуално привлекателен единен ресурс за космически изследвания в Европа".

Не на последно място, платформата ще функционира и като инструмент за архивиране и съхранение на резултатите от европейските космически проекти, а за успешната реализация на идеята ще се разчита на богатия опит в космическия сектор, бизнес управлението, технологиите, уеб дизайна, цифровите комуникации и стратегията, който притежават членовете на консорциума.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас