Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Триизмерен печат
06 ное
2017
 
 

Google пусна хиляди безплатни 3D модели в платформата Poly

Платформата Poly е напълно интегрирана с останалите инструменти за визуализация на компанията като Tilt Brush и Blocks

6219 прочитания

1

Google разшири портфолиото си от виртуални 3D услуги. Компанията стартира нова платформа за 3D активи – Poly, която ще бъде на разположение на VR и AR разработчиците. Платформата дава възможност за разглеждане и изтегляне на хиляди 3D обекти и картини и е напълно интегрирана с останалите инструменти за визуализация на Google като Tilt Brush и Blocks. Обектите са във формат OBJ и могат да бъдат изтеглени за широк спектър от приложения - от Cinema 4D и Maya до най-новия 3D софтуер на Adobe.

Вижте как работи платформата във видеото на Google:

Прочетете още: 3D печатът допълва класическите индустриални производствени технологии

Този ход на интернет гиганта е насочен към развитието на 3D технологиите и дава достъп на разработчиците до огромна база данни - от роботи и сладоледени кофички до цели концепции за непознати светове и всевъзможни пейзажи.

Разбира се, от Google са помислили и за креативността на разработчиците, като са заложили възможност за манипулация на изображенията. Ако сметнете, че роботът се нуждае от повече оръжия, можете да ги добавите без никакви проблеми. Ако искате да правите промени в 3D изображение, просто заредете обекта в Tilt Brush или Blocks, реализирайте идеите си, а Poly автоматично ще ги валидира и ще ги прикачи към оригиналния вариант.

Платформата позволява и директно качване на OBJ файлове, а това я прави изключително подходяща за разработчици, които използват VR, Google ARCore или новия ARKit на Apple.

Но не си мислете, че Poly е само за тях - всеки може да използва платформата, за да се наслади на огромната колекция от 3D обекти в мобилен или десктоп браузър. След като намерите нещо, което ви харесва, можете да създадете GIF и да го споделите или да го модифицирате в други VR приложения.

IDG News Servrice

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас