Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
03 ное
2017
 
 

Qualcomm заведе ново дело срещу Apple, този път заради Intel

Приходите на Qualcomm изглежда не са пострадали от съдебните битки с Apple, поне засега.

2925 прочитания

Qualcomm е завела нов съдебен иск срещу Apple, този път обвинявайки производителя на iPhone, че е споделил патентован код с големия конкурент при чиповете Intel, съобщават от Bloomberg.

В съдебния иск се посочва, че Apple е нарушила договора си Qualcomm, свързан със софтуера, който се използва от мобилните чипове за взаимодействие с останалия хардуер в телефона. Това е поредното дело от серията съдебни битки между двете компании, които започнаха през януари. Тогава заведе дело срещу Qualcomm, обвинявайки производителя на чипове, че иска твърде високи такси за използването на своите патенти.

В момента Apple използва в своите продукти както чипове на Qualcomm, така и на Intel. Неотдавна обаче стана ясно, че компанията от Купертино обмисля да се откаже напълно от Qualcomm именно заради съдебните битки между двете компании.

Прочетете още: Apple ще се откаже от чиповете на Qualcomm?

Ако Qualcomm загуби Apple като клиент, това би намалило приходите на производителя от Сан Диего с около 7,5 на сто. Чиповете на компанията се използват масово в Android базираните телефони, като прогнозата й за първото фискално тримесечие потвърждават стабилното финансово положение на Qualcomm. Търсенето на по-скъпи телефони в Китай е една от причините за увеличаващите се приходи на американската компания. В свое изявление пред инвеститорите тя обяви, че очакваните й приходи за периода ще са в размер на $5,5 мрлд. До $6,3 млрд. Това означава печалба от всяка акция в размер на 85 до 95 цента.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Конферентната зала в центъра за данни на MS Azure вече демонстрира най-новите продукти на Rittal

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас