Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
02 ное
2017
 
 

Lenovo придоби 51% от бизнеса с компютри на Fujitsu

Китайската компания поема контрола над поделението за персонални компютри на Fujitsu за $157 млн., като стойността на сделката може да достигне $269 млн.

3997 прочитания

Lenovo възнамерява да си купи ново парче от технологичния пазар. Китайската компания ще придобие 51% от бизнеса с персонални компютри на Fujtsu, съобщи Reuters. Според договореностите по сделката Lenovo ще плати веднага 17,85 млрд. йени (156,7 млн. долара) кеш и ще преведе допълнителни до 12,75 млрд. йени в зависимост от успеха на поделението до 2020 г. 

Други 5% от бизнеса на Fujitsu ще принадлежат на Японската банка за развитие. Съвместното предприятие ще се казва Fujitsu Client Computing.

Lenovo придоби 51% от бизнеса с компютри на Fujitsu за нефиксирана сума

Прочетете още: HP Inc. си върна лидерството на PC пазара от Lenovo, според Gartner

В Lenovo са взели решение да задвижат сделката след като отчетоха най-големия ръст на печалбата си от две години насам. По данни на Reuters бизнесът с компютри на компанията (от гледна точка на доставените бройки) се е увеличил със 17 на сто през последното тримесечие, приключило през септември.

Lenovo докладва за приходи в размер на 11,8 млрд. долара – с 5 на сто повече спрямо аналогичния период на миналата година. Чистите приходи на компанията обаче са достигнали 139 млн. долара, отбелязвайки 11% спад. След оповестяването на резултатите цените на акциите на компанията се повишиха с 5%.

Според Браян Ма, анализатор от IDC, сделката може да помогне на Lenovo да преодолее изоставането си спрямо HP Inc. която е лидер в сегмента с преднина от 1-2%.

Паралелно с това се наблюдават и признаци на стабилизация на пазара на персонални компютри. Дори само този факт би бил достатъчен на поделението на Lenovo да подобри показателите си.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас