Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
01 ное
2017
 
 

Cisco продава поделението за видеософтуер NDS

Продажбата е част от концепцията за излизане на компанията от технологичната ниша, използвана в традиционните телевизионни услуги

2880 прочитания

Cisco продава поделението за видеософтуер NDS. Снимка: PC World Австралия

Cisco Systems търси купувач за поделението си за видео софтуер NDS, съобщи Bloomberg.

Компанията придоби NDS, която предлага и съдържание за телеком оператори, за 5 млрд. долара през 2012 г. и веднага я интегрира в своята платформа за управление на видеосъдържание Videoscape. Според Cisco тя "дава възможност на доставчиците на услуги и медийните компании да създават и свързват нови синхронизирани, персонализирани и интуитивни преживявания на няколко екрана в реално време”.

Прочетете още: Cisco плаща $5 млрд. за видео компания

С тази предстояща сделка главният изпълнителен директор Чък Робинс се опитва да запази конкурентоспособността на Cisco, тъй като мрежовият бизнес все повече се дистанцира от скъпите машини с фиксирана цел и от заключения софтуер, които някога доминираха в индустрията. Продажбата на NDS е част от концепцията за излизане на Cisco от технологичната ниша, използвана в традиционните телевизионни услуги, част от която бе и продажбата на компанията за свързани устройства, бившата Scientific-Atlanta, през 2015 г.

Тази новина не е изненадваща, тъй като традиционният телевизионен бизнес отдавна е под обсада - от една страна, от услуги като Netflix и Amazon, а от друга от стрийминг канали като YouTube TV, Hulu, Knppr на T-Mobile и много други.

ЕТИКЕТИ:
CiscoNDS
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас