Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
01 ное
2017
 
 

Стартира пето издание на проекта “Гордея се с труда на моите родители”

Над 600 деца ще се запознаят отблизо с професии на своите родители

3177 прочитания

В седмицата на народните будители над 600 деца на възраст между 7 и 14 години ще прекарат един работен ден в компаниите на своите родителите. Запознаването отблизо с професиите им е част от проекта “Гордея се с труда на моите родители” на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Инициативата на отворени врати се провежда за пета поредна година, като организаторите в компаниите, участници в проекта, са подготвили разнообразни интерактивни игри, забавления и практически задачи, чрез които децата да разберат повече за същността на професиите.

Тази година в инициативата са се включили 23 компании от различни индустрии – от минното дело, електропроизводството и газоразпространението, до леката промишленост, търговията, медиите, ИТ сектора, телекомуникациите, банковото дело, фармацията, социалните дейности, логистиката и креативната индустрия.

“Сред основните цели на проекта е да покажем на децата, че трудът е ценност и потребност и че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. Така се създава една съпричастност с ценностите на труда и напредването в живота благодарение на лични качества, способности и натрупани знания”, обясняват от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Прочетете още: Започна 4-ото издание на проекта Гордея се с труда на моите родитeли

От организацията споделят, че пет години след старта на първите посещения вече има конкретни примери за деца, които са избрали бъдещата си професия именно по време на проекта.

Тазгодишното издание на инициативата ще завърши с третия “Детски базар на професиите”, който ще се състои на 24 и 25 ноември в научен център “Музейко”. Тогава деца и родители ще могат да се срещнат с професионалисти от различни сфери и ще разгледат щандовете на компании от разнообразни сектори. Благодарение на инсталации, макети, 3D принтери, забавни задачи, викторини, демонстрации, книжки, брошури и други материали, те ще се докоснат до същността на професиите, добавят организаторите. Официален партньор на "Гордея се с труда на моите родители" е фондация Bcause.

Сред компаниите участници тази година са редица ИКТ компании като “ТехноЛогика”, Chaos Group, Мобилтел, Melexis, индустриални гиганти като „Асарел Медет”, “Софарма”, “Солвей Соди”, „ФЕСТО Производство”, “Овергаз мрежи” и др. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас