Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуална и добавена реалност
01 ное
2017
 
 

HoloLens ще бъдат достъпни за корпоративни потребители в България

2631 прочитания

„Холографските“ очила на Microsoft ще бъдат пуснати за продажба в 28 европейски страни, включително България. Това обявиха от компанията по време на своята конференция Future Decoded, която се провежда на 31 октомври и 1 ноември в Лондон, Великобритания.

Според Microsoft смесената реалност има потенциала да помага на бизнес организациите и техните служители да боравят с триизмерни данни, пестейки време и пари.

HoloLens ще бъдат достъпни за корпоративни потребители в България

Прочетете още: Майкрософт откри Център за иновации в София Тех Парк

От компанията описват HoloLens като „първият в света самостоятелен холографски компютър с Windows 10“. По същество това е шлем за добавена и смесена реалност, който за разлика от свои конкуренти обаче работи самостоятелно, без да разчита на изчислителните ресурси на външно устройство, като смартфон или компютър.

Благодарение на това очилата дават на потребителя повече свобода, уверени са разработчиците. Te позволяват поставяне на холограми във физическа среда и дават нов поглед върху околния сват. HoloLens бяха официално представени в началото на 2015 г., а през март 2016 г. бяха достъпни за корпоративни партньори и разработчици в САЩ и Канада.

„Мисията ни в Microsoft е дадем възможност на всеки човек и всяка организация на планетата да постигат повече – коментира Лорейн Бардийн, генерален мениджър в компанията за HoloLens и Windows Experiences. – Смесената реалност има пълния потенциал да помогне на бизнеса и потребителите да извършват действия, които до момента са били невъзможни. От друга страна, смесената реалност позволява на бизнес организациите и техните служители да изпълняват важни задачи по-бързо, безопасно и ефикасно, като създава и нови канали за комуникация с клиенти и партньори.“

До момента HoloLens бяха достъпни на общо 10 пазара: Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Нова Зеландия, Великобритания и САЩ. След настоящата почти тройна пазарна експанзия, HoloLens ще бъдат достъпни в общо 39 държави.

На сайта на Microsoft HoloLens е достъпен в два варианта: за разработчици и комерсиален пакет (Commercial Suite). Цените им са съответно 3000 и 5000 долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас