Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фирмите представят
20 окт
2017
 
 

Проектът “Lincoln” – различен поглед към визуализацията на данни

Новата разработка на Adobe обръща процеса за създаване на информационни графики

2192 прочитания

Всяка година Adobe показва по няколко интересни прототипа в рамките на конференцията MAX, които впоследствие могат да бъдат вградени в продуктите на компанията. Тази година също не е изключение, като компанията представи 11 проекта от своите лаборатории. Един от тях е проектът “Lincoln” - инструмент, който всеки, опитвал някога да визуализира данни, със сигурност би приветствал с отворени обятия.

1

Ето и основната идея: Ако искате да създадете проста бар графика, можете просто да нарисувате лента, да я копирате няколко пъти, да прикрепите всяка лента към определената колона във вашата електронна таблица и да имате визуализация. Имате също така възможност да добавите още данни, да опитате различни типове графики, цветове и т.н. Инструментът позволява да представите информацията с линейни графики, графики с балончета и всичко друго, за което можете да се сетите. Щом едно нещо има дължина, диаметър или цвят, “Lincoln” ви дава възможност да го направите част от визуализацията си.

Обикновено при създаване на визуализирана графика бихте започнали от данните и чак след това идва моментът за визуализация. Проектът “Lincoln” обръща матрицата - започвате с идеята за визуализация и след това прилагате данните в процеса на работа.

Adobe твърди, че съществуващите към момента инструменти са твърде сложни или твърде ограничаващи, особено за дизайнери, които искат да имат пълен контрол върху създаваното от тях. За да създадете персонализирана визуализация, трябва или да нарисувате всичко от нулата с инструмент като Illustrator, или да се научите как да програмирате.

Така че, ако познавате хора, които се занимават със създаването на графични данни, разкажете им за проекта “Lincoln”. Той вероятно ще ги направи много щастливи.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Конферентната зала в центъра за данни на MS Azure вече демонстрира най-новите продукти на Rittal

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас