Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
18 окт
2017
 
 

Progress подкрепи инициатива на Фондация BCause за ученици и студенти в неравностойно положение

Средства, събрани на конференцията DevReach, ще бъдат дарени на стипендиантската програма на фондацията

1901 прочитания, 0 коментара

Progress стана партньор на Фондация Bcause, като се ангажира да използва своята популярна конференция за софтуерни разработчици DevReach, за да подкрепи инициативата на фондацията в подкрепа на ученици и студенти, лишени от родителски грижи. Участниците в конференцията, която ще се проведе на 13 и 14 ноември в София, ще имат възможност да подкрепят образованието на тези ученици и студенти, като си купят специално създадени тениски.

Участниците в DevReach 2017 ще могат да избират от 5 различни дизайна тениски с послания, насочени към разработчиците

Участниците в DevReach 2017 ще могат да избират от 5 различни дизайна тениски с послания, насочени към разработчиците

Прочетете още: Тод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Те ще могат да избират от 5 различни дизайна, с послания, насочени към разработчиците, а именно Tech Rockstar, Hardcore .NET, JavaScript Jedi, Mobile Geek и Dev Master. Всички набрани средства от продажбата на тениските ще бъдат дарени на програма „Готови за успех“. Тази програма подпомага ученици и студенти с изключителни постижения, които са загубили един или и двамата си родители. От старта на програмата преди 11 години досега са раздадени над 1148 стипендии на стойност над 1,7 милиона лева. През учебната 2017/2018 ще бъдат подпомогнати над 100 ученици и студенти, твърдят от BCause.

В конференцията DevReach ще участват софтуерни разработчици от над 15 държави, включително от Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Норвегия, Италия, Израел и САЩ, като всички билети вече са разпродадени.

„Равният достъп до образование за всички деца винаги е бил важна кауза за Progress в България, коментира Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Връзки с разработчиците“ в Progress. - DevReach е страхотна възможност да помислим за младите хора, за които образованието е недостижима цел. Обединявайки сили с BCause, искаме да им помогнем да получат образованието, от което се нуждаят, за да развият потенциала си и да живеят живот, пълен с възможности.“

„Вълнуваме се, че ще бъдем част от DevReach и ще споделим нашата кауза със софтуерни инженери от целия свят, коментира и Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause. - Децата, лишени от родителска грижа, рядко имат финансовата възможност да продължат образованието си. Като им подаваме ръка, ние им помагаме да осъществят мечтите си“, допълни тя.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ТОП100 НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ КОМПАНИИ


Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас