Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
18 окт
2017
 
 

Progress подкрепи инициатива на Фондация BCause за ученици и студенти в неравностойно положение

Средства, събрани на конференцията DevReach, ще бъдат дарени на стипендиантската програма на фондацията

3592 прочитания

Progress стана партньор на Фондация Bcause, като се ангажира да използва своята популярна конференция за софтуерни разработчици DevReach, за да подкрепи инициативата на фондацията в подкрепа на ученици и студенти, лишени от родителски грижи. Участниците в конференцията, която ще се проведе на 13 и 14 ноември в София, ще имат възможност да подкрепят образованието на тези ученици и студенти, като си купят специално създадени тениски.

Участниците в DevReach 2017 ще могат да избират от 5 различни дизайна тениски с послания, насочени към разработчиците

Участниците в DevReach 2017 ще могат да избират от 5 различни дизайна тениски с послания, насочени към разработчиците

Прочетете още: Тод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Те ще могат да избират от 5 различни дизайна, с послания, насочени към разработчиците, а именно Tech Rockstar, Hardcore .NET, JavaScript Jedi, Mobile Geek и Dev Master. Всички набрани средства от продажбата на тениските ще бъдат дарени на програма „Готови за успех“. Тази програма подпомага ученици и студенти с изключителни постижения, които са загубили един или и двамата си родители. От старта на програмата преди 11 години досега са раздадени над 1148 стипендии на стойност над 1,7 милиона лева. През учебната 2017/2018 ще бъдат подпомогнати над 100 ученици и студенти, твърдят от BCause.

В конференцията DevReach ще участват софтуерни разработчици от над 15 държави, включително от Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Норвегия, Италия, Израел и САЩ, като всички билети вече са разпродадени.

„Равният достъп до образование за всички деца винаги е бил важна кауза за Progress в България, коментира Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Връзки с разработчиците“ в Progress. - DevReach е страхотна възможност да помислим за младите хора, за които образованието е недостижима цел. Обединявайки сили с BCause, искаме да им помогнем да получат образованието, от което се нуждаят, за да развият потенциала си и да живеят живот, пълен с възможности.“

„Вълнуваме се, че ще бъдем част от DevReach и ще споделим нашата кауза със софтуерни инженери от целия свят, коментира и Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause. - Децата, лишени от родителска грижа, рядко имат финансовата възможност да продължат образованието си. Като им подаваме ръка, ние им помагаме да осъществят мечтите си“, допълни тя.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас