“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
12 окт
2017
 
 

82 »“ фирми на софийското издание на Уƒни на кариератаФ

4924 прочитани€

јлександър √лавчев

82 компании представ€т възможности за работа на тазгодишното издание на изложението “ƒни на кариерата” за секторите »“, комуникации и аутсорсинг, орагнизирано от JobTiger. ƒопълнително още над 20 организации ще набират персонал в други две издани€ на форума, които ще се проведат в ѕловдив и ¬арна на 16 и 18 октомври. ќсновната част от посетителите са студенти и млади хора, намиращи се в началото на сво€ професионален път.

ѕетър Ќиколов и —ветлозар ѕетров по време на официалното откриване

ѕрочетете още: Дƒни на кариератаУ отново ще представи възможности за работа в » “ сферата

√ост на официалното откриване на събитието бе ѕетър Ќиколов, зам.-министър на образованието. —поред него именно » “ секторът може да помогне за наваксване на изоставането на Ѕългари€ както като стандарт на живот, така и като публична и обществена среда. —поред него »“ сферата оказва вли€ние върху образованието и на практика “промен€ ц€ло едно поколение”. ““ова е една от причините много млади хора да останат да работ€т в Ѕългари€ – подчерта Ќиколов. – ѕри това става въпрос за най-образованите и качествените хора, за които най-много страдаме, че напускат страната ни през последните години.”

“–аботещите в сферите на »“, телекомуникациите и аутсорсинг на управлението на бизнес процеси са най-добре платените у нас”, сподели —ветлозар ѕетров, управител на JobTiger. ѕо думите му започващите работа в този сектор взимат почти два пъти повече спр€мо връстниците си, работещи другаде.  огато достигнат около 30-годишна възраст, те получават около три пъти повече.

—поред организаторите е трудно да се изведат конкретни общи изисквани€ по отношение на желаните кадри. ¬сички обаче търс€т амбициозни хора, с желание за развитие и за из€ва в конкретната сфера. Ќай-застъпената област от трите, към които е насочен форумът, са информационните технологии, а най-търсените специалисти са софтуерните разработчици.

 адър от една от изложбените зали

ѕаралелно с изложени€та е предвидена и дискусионна програма, в ко€то компании ще запозна€т с възможностите за развитие в »“ сферата. ¬ не€ за застъпени теми като подготовката за кандидатстване, как се пише автобиографи€ и мотивационно писмо и др.

—понсор на “ƒни на кариерата” за секторите »“, комуникации и аутсорсинг е български€т офис на TeleTech, специализира в сферата на обслужването на клиенти и техническата поддръжка с офиси в —офи€ и ѕловдив. ќрганизационен партньор отново е —“÷ - »нтерпред.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас