Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
12 окт
2017
 
 

Alibaba планира да инвестира $15 милиарда в технологии

Китайският е-търговец ще създаде 7 R&D центъра в Китай, САЩ, Русия, Израел и Сингапур.

2673 прочитания

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba обяви, че ще инвестира над $15 милиарда в научно изследователски проекти през следващите 3 години, като усилията ще са в областта на Интернет на нещата, взаимодействието между човека и машините и анализите на данни.

Джак Ма, основател на Alibaba, показва през 2015 г. технология за лицево разпознаване. Снимка: IDG News Servivce

Джак Ма, основател на Alibaba, показва през 2015 г. технология за лицево разпознаване. Снимка: IDG News Servivce

Прочетете още: Джак Ма: 16-часова работна седмица след 30 г.

Мащабната инвестиция бе обявена при откриването на академията Alibaba DAMO, глобална научна програма, чиято цел е да „ускори технологичното сътрудничество в целия свят, да подпомогне развитието на върхови технологии и да направи света по-приобщаващ, като намали технологичната пропаст“.

Академията DAMO е съкращение от “discovery, adventure, momentum and outlook” (открития, приключения, импулси и перспективи). За нея ще отговаря главният технически директор на Alibaba Джеф Чанг.

Alibaba ще открие общо седем R&D лаборатории в Китай, САЩ, Русия, Израел и Сингапур, които ще работят „със светила в технологиите“ и с водещи образователни институции.

Джак Ма, основател и изпълнителен председател на Alibaba, заяви, че идеята за подобна програма се е родила преди доста време, но не е имало достатъчно финансови ресурси за устойчива подкрепа на подобна научно-изследователска институция. След 18 години успешно бизнес развитие компанията вече има стабилни позиции в интернет сектора, както и „доверието на около 500 милиона потребители от целия свят“

„Вече имаме ресурси. С нашата технология, капитали и отговорност можем да създадем изследователски институт на световни ниво“, заяви Ма.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас