“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
12 окт
2017
 
 

Dell Technologies създава нов бизнес отдел за »нтернет на нещата

 омпани€та ще инвестира $1 млрд. в научно-развойни дейности в перспективната IoT област.

3865 прочитани€

Dell Technologies об€ви, че планира да инвестира $1 млрд. в научно-развойни дейности като част от нови€ фокус върху »нтернет на нещата (IoT).  омпани€та разглежда този сегмент като източник за допълнителна възможност за растеж на облачни€ й бизнес.

ћайкъл ƒел, главен изпълнителен директор на Dell/EMC

¬ из€влението на Dell се посочва, че ще бъде създаден ново IoT поделение, чи€то задача ще е да създава специфични IoT продукти, лаборатории и партньорски програми, разчитайки на технологии за изкуствен интелект и машинно обучение, които да работ€т в синхрон с IoT инфраструктурата.

ѕрочетете още: ƒигиталната трансформаци€: фокус на партньорската конференци€ на Dell “echnologies

Dell, ко€то преди н€колко години бе съсредоточена само върху персоналните компютри, се пренасочи кък корпоративните услуги, свързани със сигурността и съхранението на данни, като днес продължава да ги развива на базата на сливането с EMC през 2016 г., оцен€вано на $60 млрд.

Dell об€сн€ва, че облачните изчислени€ са започнали бурното си развитие пред 15 г., а днес всеки тип продукт – от телефоните и колите до нефтените платформи са „онлайн“ и интелигентни, а това означава нарастващи изисквани€ за обработка на информаци€та в реално време. „“ези устройства просто не могат да чакат отговор от централизирана облачна инфраструктура, който може да се забави секунди или минути“, твърд€т от Dell.

¬ интервю за Bloomberg ћайкъл ƒел, главен изпълнителен директор на обединената компани€, за€ви, че се търс€т нови пътища за привличане на потребители, особено на такива, които харчат пари за за облачно базирани изчислителни услуги от конкуренти като Amazon и Microsoft.

„рез фокуса върху »нтернет на нещата Dell ще разработва хардуерни и софтуерни продукти, които могат да бъдат инсталирани близо до свързано в »нтернет устройство и да управл€ват ц€лата създадена информаци€.

Ќовото поделение ще бъде ръководено от –ей ќ'‘аръл, главен технически директор на VMware, самосто€телна компани€, част от Dell/EMC.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас