“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
10 окт
2017
 
 

Accedia стана Д“ќѕ » “ –аботодателУ за 2017 г.

ѕроучването на ICT Media и JobTiger отличи и компаниите TINQIN, Questers, SAP Labs Bulgaria и OrangeDot.

6801 прочитани€

 омпани€та Accedia е тазгодишни€т победител в класаци€та „“ќѕ » “ –аботодател“, ко€то е част от шестото издание на съвместни€ проект на ICT Media и JobTiger. ”правител€т на Accedia Ќиколай ћутафов получи наградата си лично от Ћюбомир √анчев, съветник на министъра на икономиката на –. Ѕългари€.

ѕобедителите в тазгодишното проучване “ќѕ » “ –аботодател за 2017 г. —нимка Ќиколай ƒойчинов

ѕобедителите в тазгодишното проучване “ќѕ » “ –аботодател за 2017 г. —нимка Ќиколай ƒойчинов

ћетодологи€та и проучването сред фирмите в » “ и аутсорсинг сектора в Ѕългари€ са дело на компани€та Audit Advice Associates (AAA), специализирана в одита в областта на човешките ресурси. ќтличените компании б€ха наградени на церемони€ на 10 октомври 2017 г. в Ѕългарски  ултурен ÷ентър.

ѕобедител€т в ц€лостната класаци€ Accedia е начело и на категори€та „–азвой на софтуер“. ¬ тазгодишната класаци€ „“ќѕ » “ –аботодател“ има двама „сребърни медалисти“ - TINQIN (ко€то е първа и в категори€ „»“ услуги“) и Questers (победител и в категори€та „јутсорсинг на »“ услуги“). Ќа трето м€сто се класира SAP Labs Bulgaria. ¬ четвъртата категори€ „ћалки компании до 60 служители“ победител тази година е OrangeDot.

„«а нас всички фирми, които работ€т в тази сфера, са победители, тъй като те със своите усили€ помагат страната да бъде привлекателно м€сто за инвестиции. ¬ие от »“ фирмите усп€вате да привличате и да задържате млади високомотиварани и производителни кадри помагате на министерството и на страната да привлича нови инвеститори“, за€ви Ћюбомир √анчев при връчването на наградата. —поред данните на ћинистерството на икономиката, 73% от работещите в »“ сектора са под 40 г., младите служители до 30 г. възраст получават два път над средното възнаграждение за страната, а възнаграждението на служителите на възраст от 30 до 39 г. е 3 пъти по-високо от средното за страната. „» “ секторът ще продължава да бъде генератор на работни места, на иновации и на конкурентоспособност. ¬ лицето на ћинистерството на икономиката ще имате един ло€лен и коректен партньор“, допълни Ћюбомир √анчев.

„ўастлив съм, че компани€ като Accedia за 5 години получава вече 3 пъти такава престижна награда. Accedia тепърва ще става по-известна“, за€ви ћутафов.

”правител€т на Accedia Ќиколай ћутафов получи наградата си лично от Ћюбомир √анчев, съветник на министъра на икономиката на –. Ѕългари€. —нимка: Ќиколай ƒойчинов

¬есела  алъчева, изп. директор на Ѕј»“, връчи наградата на Accedia за най-добър работодател в сектора „–азвой на софтуер“ за 2017 г. “ѕроучването за топ » “ работодател, което се провежда за шеста поредна година, е много важно за наши€ бранш, затова и членовете на Ѕј»“ редовно се включват в него“, за€ви  алъчева.

„Ѕлагодарен съм за признанието, наградата показва, че целите, които сме си поставили хората да се чувстват добре в компани€, се сбъдват, коментира ћутафов. - ¬ момента следваме иновативни практики, прилагани от компании като Uber, Amazon и Google. Ќад€вам се един ден те да се учат от нас“, допълни управител€т на Accedia.

»ва “одорова, съпредседател на комитета по човешки ресурси на јмериканската търговска камара (AmCham) даде наградата за най-добър работодател в категори€та на „»“ услугите“ на TINQIN. “¬сички сме „агенти“ на дигиталната трансформаци€ и подобни компании са стимул за всички нас да работим още по-добре“, за€ви »ва “одорова. „Ѕлагодарим от името на екипа на TINQIN и на г-н ћижин€к. »зключително сме щастливи, че един чужденец реши да инвестира в Ѕългари€, защото бе убеден, че тук има добри кадри. TINQIN е регистрирана в Ѕългари€, всички служители са български граждани и за нас наградата е гол€мо признание“, за€виха от TINQIN.

—ветослав »ванов, изп. директор на Ѕългарската аутсорсинг асоциаци€ отличи Questers като победител при компаниите, работещи в сферата на „аутсорсинга на »“ услуги“. “ќт името на Ѕјј и нейните членове, които става все повече, искам да благодар€ на ICT Media и Job Tiger за чудесната инициатива. »скам да насърча всички фирми да продължат тази практика, защото е много добра“, коментира —ветослав »ванов. „–адваме се, че имаме възможност да работим в тази индустри€, в ко€то хората се учат от най-добрите практики. ¬ сравнение с останалите индустрии » “ компаниите имат много добра възможност да развиват своите служители и средата в Ѕългари€. Questers вече 10 г. е на пазара в тази специфична област на изнесените » “ услуги, в ко€то не е лесно да се бориш за кадри с големите имена в »“ индустри€та“, коментираха от HR екипа на Questers.

»скрен јнгелов, началник на отдел „јктивна политика на пазара на труда“ в ћинистерството на труда и социалната политика (ћ“—ѕ) даде „сребърните медали“ на TINQIN и Questers. „ћинистерството ще продължи да помага на сектора да генерира заетост“, за€ви јнгелов.

—ветлозар ѕетров, управител на JobTiger, връчи плакета за трето м€сто в общото класиране на SAP Labs Bulgaria. “”доволствие е за нас от Job Tiger да участваме за шести път в тази инициатива, ко€то отличава усили€та в областта на човешките ресурси. SAP Labs за втори път печели награда от този конкурс. „естито“, каза ѕетров. „SAP Labs Ѕългари€ получи награда и през 2013 г.  онкуренци€та в наши€ сектор е изключително гол€ма и съм убедена, че всички се стараем да бъдем най-добри работодатели. «а нас отличието е висока оценка“, за€виха от HR отдела на софтуерни€ разработчик.

—то€н √анев, управител на Audit Advice Associates, даде наградата на най-добри€ работодател сред малките фирми, участвали в проучването – OranegDot. “Ќа всички е €сно колко гол€м е делът на малките компании в индустриите с гол€ма добавена стойност в Ѕългари€, така че да отдадем дължимото за усили€та на всички специалисти по човешки ресурси в тези компании. Ќека да ги стимулираме и да потвърдим правилото, че в работа с хора н€ма малки и големи“, изтъкна √анев. „»скам да призова повече малки компании да се включат в проучването, така че следващата година да бъдат на моето м€сто“, за€ви представител€т на OrangeDot.

ѕрез 2017 г. в проучването ““ќѕ » “ –аботодател” се включиха 28 компании, като 2393 техни служители попълниха въпросниците за изследване на удовлетвореността и ангажираността, а в класаци€та участваха 22 компании.

»нициативата ““ќѕ » “ –аботодател” се организира със съдействието на ћинистерството на труда и социалната политика, ћинистерство на икономиката, Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“), Ѕългарска аутсорсинг асоциаци€ (Ѕјј),  онфедераци€ на работодателите и индустриалците в Ѕългари€ ( –»Ѕ), » “  лъстер Ѕългари€, јмериканска търговска камара в Ѕългари€ и Audit Advice Associates. ѕроектът н€маше да може да се реализира без подкрепата и на адвокатско дружество „ƒинова –усев и —ъдружници“ и Experian.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас