Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Триизмерен печат
09 окт
2017
 
 

Специалисти ще обсъдят перспективите пред 3D печата у нас

2443 прочитания

Съвсем доскоро на т.нар. 3D печат беше нещо, за което се говореше много, но повечето хора по-скоро не виждаха приложение за него. С течение на времето и с подобряване на стоящите отзад технологии обаче триизмерното печатане започна да се утвърждава първоначално като удачен вариант за бързо изготвяне на работни модели на нови продукти, а напоследък все по-често се споменава и в контекста на масовото производство (адитивно/материалодобавно производство).

За да отговори на големия интерес свързан с всички аспекти на темата технологичният сайт IDG.BG, с подкрепата на SpaceCAD и B2N, организира онлайн дискусия, на която ще бъдат разгледани различните технологии за 3D печат, техните предимства и недостатъци, както и приложението им. Тя ще се състои на 19-и октомври 2017-а година от 10:30 часа.

За да се регистрирате, моля отидете следния адрес: https://register.gotowebinar.com/register/5162552724590670595. Повече информация за уебинара е налице тук.

Специалисти ще обсъдят перспективите пред 3D печата у нас

Участници в дискусията ще бъдат:

  • Кремена Драгнева – консултант Маркетинг&Продажби в SpaceCAD. Екипът на “Спейскад” повече 20 години внедрява CAD/CAM/CAE софтуерни решения за автоматизация на проектирането и производството, симулацията и оптимизацията на различни технологични процеси (леене под налягане, щприцване на пластмаса, горещо и студено коване) и работи с компании, работещи в областта на машиностроенето, автомобилостроенето, производството на инструментална екипировка, стоки за бита.

  • Проф. д-р инж. Георги Тодоров – ръководител на Научноизследователската лаборатория „CAD/CAM/CAE в индустрията“ към ТУ-София и декан на Машинно-технологичния факултет. Той е притежател на десетки научни разработки, внедрени в наши и чуждестранни компании, и индустриални проекти с партньори от Франция, Германия и Италия. Автор е на седем публикации в реферирани издания и на три патента. Научноизследователската лаборатория “CAD/CAM/CAE в индустрията“ е създадена през 1988 г. От 1993 г. лабораторията развива своята дейност в изпълнение на научно-изследователски и приложни проекти с индустриални партньори и в сътрудничество с университети от Европа и САЩ.

  • Доц. д-р Иван Георгиев – работи, като доцент в Института по информационни и комуникационни технологии към Българската Академия на Науките. Научните му интереси са в областта на индустриалната и приложната математика, компютърните симулации и микроструктурния анализ. Д-р Георгиев е водещ изследовател в проекта AComIn, част от който са разработки в областта на 3D печата и 3D сканирането.

Сред акцентите на уебинара са и примери от България – реализирани успешни проекти, анализи и тенденции на пазара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас