Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
09 окт
2017
 
 

Близо 400 професионалисти по дигитална трансформация събра SAP в София

Нов пакет за малкия бизнес и успешна миграция със S4/HANA демонстрираха партньорите на SAP.

4135 прочитания

Владимир Владков

Близо 400 специалисти в областта на дигиталната трансформация на компаниите събра първото по рода си събитие SAP Professional Day в София. Стратегическите иновации, предоставяни от компанията чрез флагманския продукт S/4HANA, бяха демонстрирани от Щефан Батцдорф,регионален Pre-Sales експерт за SAP S/4HANA (както за локални, така и за облачни инсталации) за Централна и Източна Европа.

Щефан Батцдорф,регионален Pre-Sales експерт за SAP S/4HANA

Щефан Батцдорф,регионален Pre-Sales експерт за SAP S/4HANA. Снимка: SAP България

“63% от потребителите са склонни да се доверят на компании, които им предоставят по-добро изживяване. До 2020 г. именно изживяване на отделния потребител ще стане най-важният фактор за отличаване на компаниите, изпреварвайки важни досега показатели като цената или предлаганите продукти и услуги, коментира Батцдорф. - Същевременно 91% от потребителите ще се пренасочат към конкурентен доставчик, ако се сблъскат с неудовлетворяващо ги изживяване“, допълни специалистът. Това означава, че компаниите трябва да разполагат с точните системи, които да анализират и предвиждат реакцията и удовлетвореността на потребителите.

Една от най-посетените презентации бе на Щефан Батцдорф

Всъщност една от най-важните и най-посетени презентации бе за бизнес инструментите, предлагани от софтуерния гигант, за оценка на текущото състояние на бизнеса и за ползите, които би получил от евентуално внедряване на S4/HANA при миграцията към цифровите модели. Бяха представени възможностите на S4/HANA за по-ефективно управление на продажбите и поръчките, за управление в реално време на материалите и складовите наличности, както и на веригата за доставки.

„Българският пазар е сравнително консервативен и тук нещата се случват с известно закъснение – около 2-3 години, посочи Георги Тихов, управляващ директор на системния интегратор „Стемо“, генерален партньор на събитието. - Въпреки това следваме световните тенденции и като компания, опитвайки се да ги пречупим през локалната действителност.“

Преди години фирмите използваха само големи машини и терминали, после персоналните компютри се смятаха за по-ефективни, а сега отново се връщаме към големите машини, работещи в центрове за данни и използвани като облачни услуги, допълни той.

Тихов коментира, че „Стемо“ е партньор на SAP от много години, като използва опита на голямата корпорация. В началото „Стемо“ отговаря за поддръжката на SAP системите в големите клиенти тук, включително в „Петрол“. „Изграждайки добър екип по поддръжката, Стемо се запозна много добре с проблемите на тези клиенти и това ни даде изключително предимство да реализираме успешно по-късно по-сложни и големи проект, например в Асарел Медет, Деборекс и др.“, заяви Георги Тихов.

В отделна сесия специалисти на SAP и глобалните партньори от HPE представиха новите възможности на SAP HANA 2.0 SPS2 и на „олекотената“ версия SAP HANA Express Edition

 

Успешни проекти

Редица партньори на SAP представиха своите успешни проекти за преминаване на бизнеса в различни индустриални сфери върху „цифровите релси“.

BG Business Solutions например показа успешно завършен проект за управление на материалите, реализиран във фармацевтична компания у нас на базата на SAP S/4HANA и Ariba, платформата за доставки (procurment). В резултат е създадена B2B платформа за търговия с фармацевтични продукти и устройства, като на тази база се подобри обслужването в частния здравен сектор. Целта на платформата е да подсигурява по 3000 транзакции на ден и да показва над 300 000 материала.

Друг от партньорите на SAP - Atos представи проект за дигитална трансформация, включващ миграция на „складове за бизнес информация (BW), базирани на Oracle с 13 000 потребители, 250 млрд. записа в двете системи BW и повече от 125 000 заявки на ден.

 

И нов пакет за малкия бизнес

От тази година Eltrade, известен доставчик на касови апарати и POS терминали, започва да предлага разработения през 2016 г. пакет SAP Business One. Решението е насочено към малки и средни фирми и напълно локализирано за българския пазар.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас