“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “ематично приложение
16 дек
2005
 
 

»“ тенденции 2006: ”мерено оптимистични очаквани€, но и възможен спад за бизнеса

8438 прочитани€
—траница 1 от 3

ќт ентусиазирани, до умерено оптимистични и леко тревожни варират очаквани€та на участващите в тазгодишната ни анкета дистрибутори по отношение на »“ развитието у нас догодина.  омпаниите с утвърдени практики, услуги, стратегии и добре смазани дилърски канали като ц€ло израз€ват увереност за бизнеса си през 2006 г., но добрите перспективи се засенчват от тревогите, свързани с все още нерешените икономически, законови и отраслови проблеми в Ѕългари€. «атова и преобладаващото мнение за развитието на »“ пазара в страната предвижда ръст, но слабо изразен и с негол€м темп. » докато по-глобалните прогнози на IDC за ÷ентрална и »зточна ≈вропа (—≈≈) предсказват продължаващо бързо развитие на »“ сектора в страните от региона, местните реалности рисуват по-скоро картина на Утъпкане на м€стоФ и дори възможен спад в бизнеса, според CBN. –егионалните тенденции —поред IDC, през следващата година бързо развиващите се икономики в ÷ентрална и »зточна ≈вропа ще продължат да създават много възможности за »“ инвестиции, стимулирани от все още текущите в много от страните процеси на дерегулаци€, консолидаци€ и приватизаци€ в ключови стопански сегменти. ѕо данните на агенци€та, пазарите в —≈≈ генерират почти толкова разходи за »“, колкото и  итай Ц около $ 35 млрд. Ц а очаквани€т в региона годишен ръст по този показател за 2006 е 14,9%, т.е. много над средни€ за ≈вропа (5,2%). ќсновен двигател за ръста на пазара според аналитиците отново ще са малките и средни компании (SME), които ще формират и най-бързо раст€щи€ бизнес сегмент в опитите си да наваксат традиционното технологично изоставане от големите организации. ¬ажен фактор за пришпорване на »“ инвестициите в SME сегмента ще е нуждата от Углобализаци€Ф Ц за да оцеле€т, малките компании ще тр€бва да потърс€т повече международно присъствие и конкурентоспособност не само в локален мащаб. ј подход€щ инструмент за целта могат да се окажат именно информационните технологии и удачното им използване. “ака »зточна ≈вропа все повече узр€ва за неща като онлайн търгови€, доставка на услуги и приложени€ от тип Уpay-as-you-goФ и др. Ц опции, в чиито достойнства се убедиха вече и немалко от родните компании. ѕредсто€щото членство в ≈— също е фактор, който вли€е на »“ развитието в страни като Ѕългари€ и –умъни€. «атова от все по-гол€мо значение за »“ пазара в региона през 2006 г. ще става необходимостта от привеждане на инфраструктурите в съзвучие с ≈вропейските законови изисквани€, формулирани в документи като ћеждународните —четоводни —тандарти (International Accounting Standards - IAS), разпоредбите за намал€ване на опасните материали в производството (RoHS) и др. ќчаква се тази тенденци€ да провокира много организации да преоцен€т бизнес практиките си и »“ системите, които ги поддържат, коментират от IDC. “ова веро€тно ще повли€е най-силно на софтуерни€ сегмент, където пък според агенци€та отворени€т код ще печели все повече привърженици и политическа подкрепа през идната година.
1 23
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас